Sari la conținut

Fructe care ar trebui... evitate in sarcina!

Femeile gravide sunt in mod constant bombardate cu informatii cu privire la ceea ce este util si ceea ce este nociv pentru ele  si copilul lor. Cu toate acestea, toate persoanele rationale realizeaza si singure ca, de exemplu, a bea si a fuma este daunator in timpul sarcinii. Dar nimeni nu spune mai nimic despre faptul ca nu toate fructele sunt bune pentru viitoarele mame.

Viitoarele mame trebuie sa fie constiente de faptul ca fructe pot avea un impact negativ asupra copilului sau pot duce la travaliu prematur.

Ananasul poate duce la avort

Femeile gravide, in special in primele saptamani, nu trebuie sa manance ananas. Acest fruct exotic poate afecta fatul si poate cauza un avort spontan.  Ananasul contine bromelaina care poate slabi colul uterin si poate face uterul sa se contracte. Bromelaina este continuta de fructele proaspete si este distrusa in conserve.

Cantitatea de bromelaina este mai mare in fructele care nu sunt coapte suficient. Acestea sunt cele care pot declansa contractii uterine si pot pune in pericol sarcina. Evita sa mananci ananas mai ales in primele saptamani de sarcina. Intr-adevar, multe femei au o sarcina sanatoasa si fara probleme, chiar si daca consuma ananas in timpul sarcinii. Dar niciodata nu poti stii cat de sensibil este organismul tau la bromelaina.

Consumat in cantitati mari, ananasul mai poate provoca diaree sau arsuri gastrice.

Fii atenta la papaya

Femeile insarcinate nu trebuie sa manance fructe necoapte de papaya deoarece pot provoca contractii uterine. Dar fructele de papaya coapte sunt bogate in vitamine de care copilul are nevoie si pot proteja mama de constipatie si arsuri la stomac.

Fructul necopt de papaya contine concentratii mari dintr-un anumit tip de latex. Cantitatea din acest latex se diminueaza odata cu coacerea, iar in momentul in care fructul s-a copt, acest latex dispare practic din fruct. Evita deci fructele necoapte de papaya.

Principalele substante din latexul de papaya sunt papaina si chimopapaina care au efecte teratogene (anomalii de dezvoltare fiziologica) si abortive. Latexul poate provoca, de asemenea, edem si hemoragie la marginea placentei, ceea ce poate duce la complicatii severe in timpul sarcinii si la o nastere prematura.

Strugurii pot creste temperatura corpului

Strugurii ar trebui evitati in timpul sarcinii, deoarece ridica temperatura corpului. In plus, strugurii provoaca gaze intestinale si cresc motilitatea intestinala.

Strugurii negri sunt deosebit de problematici pentru femeile gravide. Coaja strugurilor negri devine ne-digerabil de catre sistemul digestiv slabit al unei femei gravide. De aceea, femeile insarcinate ar trebui sa evite strugurii negri. Mai mult, strugurii sunt acizi, mai ales cand sunt acrisori, iar femeile gravide sunt oricum predispuse la arsuri la stomac. Aciditatea poate duce la dureri, greata si varsaturi.

Diaree. Consumul de prea multi struguri creste caldura din stomac, ceea ce poate duce la diaree la femeile gravide. Diareea in timpul sarcinii este periculoasa, deoarece duce la pierderea lichidelor din organism.

Toxicitate. Principala problema cu consumul de struguri in timpul sarcinii este ca acestia contin cantitati mari de resveratrol. Acesta poate fi potential toxic pentru femeile gravide care sunt dezechilibrate hormonal. Resveratrolul poate provoca mai multe complicatii in timpul sarcinii. Cu toate acestea, problemele apar doar in cazul consumului mare de struguri. Deci, consumul de struguri in timpul sarcinii nu ar trebui sa fie o problema in cazul in care nu mananci foarte multi. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!