Foamea ne pandeste la fiecare cotitura in sarcina si gustarile dintre mese tind sa fie mai dese. Din pacate, foamea ne cam prinde in oras sau la munca si atunci mancam tot felul de gustari nesanatoase. De aceea iti propunem o gustare sanatoasa: pate de ciuperci.
Pateul de ciuperci este plin de nutrienti si are un continut ridicat de zinc. Mananca-l cu paine integrala sau cu legume si ai o gustare sanatoasa in sarcina.
Pateul pe care il gasesti in comert este pe lista alimentelor care trebuie evitate in timpul sarcinii din cateva motive: este plin de chimicale si este o posibila sursa de listeria. De aceea, este bine sa substitui ficatul cu ciupercile si sa il faci in casa pentru a evita conservantii.
In plus, pateul de ciuperci are zinc, care este perfect pentru dezvoltarea normala fetala.
Ingrediente:
- 250 gr de ciuperci
- 1 ceapa medie (rosie sau alba)
- 1 catel mare de usturoi
- 1 lingura de unt
- 200 g de branza topita
- Un pumn de patrunjel tocat
- Sare si piper
- Nucsoara rasa
- O lingurita cu varf de parmezan proaspat ras
Mod de preparare:
- Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se prajesc usor in unt pana cand se inmoaie. Se spala si se toaca marunt ciupercile si se adauga in tigaie. Se gatesc pana se inmoaie.
- Pune ciupercile si amestecul de ceapa intr-un blender cu crema de branza, patrunjelul tocat si parmezanul.
- Amesteca si adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.
- Pune intr-un vas si tine la rece o ora
- Serveste cu biscuiti sau paine integrala proaspata
Sursa foto: hepta.ro