Este adevărat că nu prea ştii exact, în avans, cum va fi viaţa ta alături de un bebeluş, dar poţi să îţi închipui şi să faci câteva modificări în casa astfel încât să fie mai uşor.
Dormitor
Dacă nu vrei să dormi cu bebeluşul în pat asta înseamnă că te vei trezi de mai multe ori pe noapte ca să ajungi în camera lui. Aşa că ai grijă ca acest acces să fie uşor, cât mai aproape de uşă şi fără mobilă de are să te loveşti noaptea, când nu eşti chiar trează.
Ceas. Nu am fost niciodată un admirator al lucrurilor care se fac la secundă şi al ceasurilor împrăştiate prin casă. Însă cu un bebeluş s-a dovedit a fi foarte util. Cu un ceas realizezi imediat că nu plânge pentru că îi este foame, doar nu a trecut decât o jumătate de oră de la ultima masă!
Draperii. Este posibil să nu mai fi dormit în timpul zilei de când erai mică. Dar acum îţi vei dori să o faci şi va fi destul de dificil. Draperiie groase care să facă mai întunecoasă cameră pot să fie de ajutor.
Dulap. Dacă încă nu ai îndepărtat hainele pe care le purtai înainte de a rămâne însărcinată este timpul să o faci acum. Nici după naştere nu vei putea să le porţi o perioadă îndelungată. Mai bine laşi loc pentru sutiene de alăptat şi bluze cu nasturi în faţă.
►Citește și Primele zile cu un nou-născut! 9 trucuri care îți pot face viața mai ușoară
Bucătăria
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să faci curăţenie. Peste tot. Dacă poţi cere cuiva ajutorul este mai bine să o faci pentru că este posibil să fie nevoie de mai multă agilitate şi rezistentă decât ai tu.
După ce este curat începe să umpli cămara cu fel de fel de produse pe care le vei folosi la gătit. Pentru că nu se ştie cât de rapid vei reuşi să mergi la magazin după naştere. Cel mai bine este să le ai în casă.
Dacă bebeluşul suge atunci nu mai ai nevoie de alte pregătiri. Dacă nu suge însă este posibil să ai nevoie de un sterilizator. Asigură-te că ai avea unde să îl pui.
Holul
Poate părea ciudat să îl amintesc însă un hol bine organizat îţi va fi foarte util. Pentru cei mai mulţi, care nu au o casă mare, acesta este locul unde sta căruciorul.
Nu te gândi că se strânge uşor şi îl vei ţine mai mult strâns. Arareori se întâmplă aşa, întrucât să te pregăteşti să ieşi din casă cu un bebeluş este un adevărat proces. Vei prefera să ştii că ai un carurior întotdeauna gata.
Şi mai trebuie să îţi iei extrem de uşor, folosind adesea numai o mână încălţămintea şi haina şi geanta şi cheile. Poate că ai nevoie de o banchetă sau de un port chei sau un cuier, sau poate să muţi ceva de pe hol care te incomodează. Analizează spaţiul astfel încât să pui acolo, la îndemână, tot ce este necesar pentru a ieşi din casă.