Sa stii ca nu doar femeile sufera tot felul de uluitoare transformari in cursul sarcinii, ci si barbatii. Unele dintre acestea, in cazul barbatilor, sunt placute, altele enervate. Iata la ce se te astepti de la partenerul tau, insarcinata fiind, pentru ca nimic sa nu te ia prin surprindere.
Ai sa auzi des: "Lasa-ma pe mine! Stai sa te ajut! Nu face asta! Nu te mai misca atat!". Poti rezolva situatia cu doua abordari: fie sa-i spui ca sarcina nu este o boala, fie nu te vaiti absolut deloc. Reactiile lui sunt raspunsul exagerat la manifestarile tale!
O sa apeleze foarte des la mama lui pentru a-i cere explicatii, sfaturi si solutii pentru tine. Nu te enerva, nu te supara, accepta! Este reactia fireasca a oricarui barbat cu o femeie insarcinata alaturi.
Nu o sa inteleaga toate emotiile si toata angoasele prin care treci. Nu o sa inteleaga lacrimile care vin din senin, nici spaimele si nici enervarile tale. Nu te alarma, asta nu inseamna nici ca te iubeste mai putin, nici ca este indiferent. Pur si simplu nu poate sa inteleaga starea prin care treci si nu poate pricepe ca furtunile hormonale prin care treci pot provoca aceste ... furtuni emotionale. Si asta desi se spune ca si barbatii au simptome specifice sarcinii.
Nu-l pune in situatii la care nu se asteapta. Anunta-l cu privire la unele din modificarile prin care vei trece pentru a-i calma uimirea. Nu o sa inteleaga de ce te ingrasi, nu o sa inteleaga de ce ai pete pe fata si nici nu o sa poata intelege ca te doare cumplit mijlocul sau ai carcei. Daca ii explici te poate ajuta.
Nu-i lua in nume de rau intrebarile stupinde pe care le pune, nici reticentele pe care le are fata de tine. Accepta-l asa cum este. Nu-i exclus ca barbatii femeilor insarcinate sa incerce un terbil sentiment de inferioritate, de neputinta in fata miracolului la care au contribuit, cei drept, dar care iti este rezervat exclusiv tine. Il pot ajuta si este o excelenta cale in care va puteti apropia si mai mult unul de altul daca ii vei explica ce se intampla cu tine si in tine, fara sa-l agresezi cu detalii. Cu cat il vei implica mai mult, cu atat o sa fie mai apropiat de tine si de copilul tau.
Citeste si: Barbatii cu doua familii
Articole relationate
Cine ești tu, Călin Georgescu, să îmi spui mie, femeie și mamă, că nașterea prin cezariană este o tragedie?
Sunt femeie. Sunt mamă. Și am trecut prin experiența aducerii unui copil pe lume. Fiecare naștere este unică, fiecare poveste de viață este scrisă cu durere, curaj...
La nici o lună, folosit de mamă la cerşit, la minus 5 grade Celsius. Ce au făcut polițiștii
Un bebeluş de nici o lună a fost folosit de mama sa pentru a cerşi pe o stradă, în timp ce afară erau minus 5 grade Celsius. Femeia a fost amendată de polițiștii...
O educatoare și-a înregistrat din greșeală abuzul asupra unui copil de 4 ani şi l-a trimis pe grupul de părinţi
Scene revoltătoare surprinse într-o grădiniţă din judeţul Dâmboviţa. O educatoare abuzează verbal și, probabil, fizic, un copil de 4 ani, pe motiv că nu stă pe...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu