Sarcina reprezinta un efort major pentru inima. O serie de hormoni si alte mecanisme fiziologie ajuta inima sa faca fata perioadei. Cu toate acestea afectiunile cardiace pot sa devina o problema in timpul sarcinii. In circa 4% din sarcini problemele cardiace ale viitoarei mame pot aduce prejudicii de dezvoltare fatului.
Insuficienta cardiaca este o afectiune destul de des semnalata in cursul sarcinii. De cele mai multe ori recuperarea este completa dupa sarcina, iar sarcina poate fi dusa la termen. Depinde insa gradul de afectare al inimii.
Boala se caracterizeaza prin incapacitatea inimii de a pompa sangele cu o forta suficienta din cauza faptului ca muschii care au acest rol sunt slabiti.
Sarcina si nasterea pun presiuni foarte mari pe inima, iar aceasta trebuie sa „lucreze” cu pana la 50% mai mult decat de obicei. In general, insuficienta apare la ventricului stang al inimii.
Exista riscuri, atunci cand gravida sufera de boli cardiovasculate. Este destul de greu de diagnosticat in timpul sarcinii, pentru ca majoritatea simptomelor se aseamana cu cele obisnuite, de sarcina. Insuficienta cardiaca se manfesta prin umflarea membrelor, palpitatii, oboseala, dificultati de respirare.
Insuficienta cardiaca se trateaza cu medicamente. Rar este nevoie de inducerea prematura a nasterii pentru a putea trata afectiunea.
Deseori insuficienta cardiaca este asociata cu hipertensiune pulmonara si insuficienta pulmonara si cu cresterea tensiunii arteriale.
Semnele care ar trebui sa te puna pe ganduri sunt senzatia de sufocare, chiar si atunci cand stai, oboseala, dureri in piept, palpitatii, ameteli si dureri de cap intense si de lunga durata.
Citeste si: