Cum ati facut fata caldurii fetelor cu burtici de vara? Desi inainte nu aveam probleme cu caldura acum parca ma termina.
Răspunsuri
eu am avut bafta ca il ultima luna de sarcina ce a fost iulie august m-am mutat la munte pentru scurt timp, unde a fost mult mai bine. si mi e mi a fost greu cu caldurile.chiar daca a fost l amunte caldurile nu mai evitat… Apa la o temperatura potrivita nu rece, multe dusuri! Sarcina usoara!
Buna! Eu aveam si inainte probleme cu caldura. Ce-i drept acum imi este si mai greu. Multe dusuri, apa rece, gheata pe post de crema de corp .... si ii dau inainte asa... Pana in octombrie prind toata caldura... Sarcina usoara!
Buna dimineața. Din fericire , bebelușul meu s-a nascut iarna.
Foarte putine persoane isi dau seama cat e de greu sa porti in pantece un copil cand temperaturile de afara depasesc 37 de grade. Mananca multa inghetata. Este una dintre cele mai delicioase metode prin care te poti racori cand razele soarelui devin mult prea puternice! Alege arome proaspete, fructate si bucura-te de gustul dulceag al acestui desert fara sa-ti faci prea multe griji pentru silueta: in timpul sarcinii te poti abate de la dieta plictisitoare care iti impune restrictii in mod normal.
Bineinteles ca o plimbare in aer liber este mult mai benefica in ceea ce priveste sanatatea, insa o femeie insarcinata trebuie sa evite canicula, asa ca cea mai potrivita alternativa este pornirea aparatului de aer conditionat. Fii cu mare bagare de seama insa si nu exagera in momentul in care alegi o temperatura scazuta: in mod sigur nu vrei sa te imbolnavesti de-a lungul celor noua luni de graviditate.
Garderoba unei femei insarcinate trebuie sa indeplineasca o serie de conditii simple. Mai exact, hainutele trebuie sa fie largi, lejere, din materiale naturale si, de preferat, in culori deschise. Opteaza mai ales pentru rochite vaporoase si bluze de in, intrucat te vor proteja suficient de bine de razele soarelui.
Uita de regula celor doi litri de apa pe care orice persoana ar trebui sa ii consume zilnic. Cel mai indicat este sa ai in permanenta o sticla langa tine si sa bei ori de cate ori simti nevoia. Tine minte ca de dimineata ne trezim mult mai deshidratati, asa ca incearca sa consumi apa de indata ce incepe ziua. Nu in ultimul rand, aminteste-ti ca una dintre cauzele principale ale nasterilor premature este deshidratarea si ia masuri pentru a evita sa ajungi la medic mai curand decat este cazul.
Mananca fructe si legume bogate in fibre
Sarcina si constipatia sunt, din pacate, doi termeni aflati in stransa legatura. De vreme ce este extrem de cald afara si transpiri, pana si putina apa din organism dispare, asa ca intestinele tale au mai mult de lucru. Exista insa solutii pentru a combate aceste probleme: fibrele si lichidele. Include in dieta zilnica pepene rosu, fructe de padure, castraveti si salata, dar si cereale integrale, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Sarcina si constipatia sunt, din pacate, doi termeni aflati in stransa legatura. De vreme ce este extrem de cald afara si transpiri, pana si putina apa din organism dispare, asa ca intestinele tale au mai mult de lucru. Exista insa solutii pentru a combate aceste probleme: fibrele si lichidele. Include in dieta zilnica pepene rosu, fructe de padure, castraveti si salata, dar si cereale integrale, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
In primul rand, soarele este inamicul tau numarul unu. Asa ca, daca nu vrei sa te deshidratezi, sa faci insolatie sau sa ai probleme cu bebelusul, expune-te cat de putin posibil. Iar daca protejarea de razele UV este indispensabila pentru noi toti, tine cont de faptul ca pielea ta este si mai fragila in fata soarelui!nu uita sa te protejezi intotdeauna cu o crema cu factor ridicat de protectie iar daca nu te poti abtine sa nu mergi la plaja, acopera-ti capul cu o palarie si evita intervalul de ore 12-16.
Poate ca e momentul potrivit pentru tine sa redescoperi frumusetea muntelui! Daca temperaturile «normale» sunt deja destul de greu de suportat, nu te arunca intr-o vacanta la mare, in mijlocul lunii august. Caldurile prea mari iti pot crea numeroase probleme.Nu uita sa bei apa in cantitati suficiente pentru a evita deshidratarea, ametelile si durerile de cap. Acest lucru este esential pentru viitoarele mamici, apa diminuand riscul aparitiei complicatiilor.
Incearca sa eviti marile calatorii in perioada primului si celui de-al treilea trimestru si mai ales, evita sa mergi in destinatii in care conditiile de igiena sunt precare. Asta pentru ca daca nu esti bolnava, s-ar putea sa te imbolnavesti acolo.Ai grija de asemenea sa nu mergi in destinatii care necesita efectuarea unor vaccinuri interzise pentru femeile insarcinate. Cel mai bine, dupa cum sustin specialistii este sa nu te duci prea departe de casa. Lasa asta pe mai tarziu.
Soarele si caldura contribuie la dilatarea vaselor sanguine deja foarte solicitate, si asta mai ales in zona picioarelor. Pentru a evita pe cat posibil acest lucru, nu te expune la soare in orele cele mai calduroase ale zilei. Profita in acelasi timp de binefacerile apei asupra picioarelor: inoata, balaceste-te, plimba-te la malul marii. Iar pentru o mai buna circulatie a sangelui, dormi cu picioarele ceva mai ridicate decat bazinul.
Trimite răspunsul la întrebare