Sari la conținut

cum ati tratat depresia post natala?

cum ati tratat depresia post natala?

Răspunsuri
Eu nu am avut deloc, dar sora mea a trecut la primul copil printr-un episod ce semana a depresie post natala. A primit mult ajutor cu bebele din partea familiei si s-a intors destul de rapid la serviciu. Daca are cine sa te ajute si ai timp si pentru tine cred ca treci mai usor prin perioada de depresie de dupa nastere.
Eu am avut asa ceva si tare ciudat era.Nu plangeam dar ma simteam fizic rau,ma trezeam chiar si noaptea simtind ca mi se face rau.Asta si din cauza noptilor nedormite , si faptului ca eram fara vre-un ajutor. Pana la urma am mers la psiholog, am facut psihoterapie si am luat si un tratament. Situatia care parea fara scapare s-a rezolvat si eram alta persoane din toate punctele de vedere.
Sper sa nu mi se intample si dupa aceasta nastere, mai ales ca acum sunt mai experimentata si poate mai putin speriata si panicata.
Multe femei prezintă simptome afective în perioada denumită postpartum, la 4-6 săptămâni după naştere. Cel mai frecvent este vorba despre depresia tranzitorie postnatală („baby blues”), care apare la 2-3 zile după naştere şi care este caracterizată prin labilitate afectivă, tristeţe, iritabilitate, plâns nemotivat.
Se crede că aceasta ar fi rezultatul variaţiilor rapide ale nivelurilor hormonale, stresului legat de naştere şi conştientizării responsabilităţilor pe care le presupune maternitatea. Dacă aceste simptome nu dispar după două săptămâni, ele ar putea reprezenta debutul unei depresii majore postpartum
Depresia mea post natala cred ca a tinut doar o zi, cand nu puteam sa imi scot din cap ce viata grea ma asteapta, am plans toata ziua aceea cred! Dar atat a durat, a doua zi, cu treburile, cu copilul, alaturi de mine a fost tot timpul sotul, totul a trecut si lucrurile au revenit la normal, norii negrii s-au imprastiat! Este bine sa ai pe cineva in preajma, sa te ajute la nevoie, depresia poate avea forme mai usoare sau mai grele
nici eu nu am avut, ma feriti dumnezeu, dupa nastere am fost foarte feiricta si mi a dat dumnezeu puterea sa fac fata tuturor nevoilor. intradevar viata sa schimba destul de mult dar cred ca asta este o alta etapa a vietii noastre pe care trebuie sa o acceptam;trebuie facut pasul la momentul potrivit
Depresia postpartum afecteaza 10-15% dintre proaspetele mamici. Starile emotionale schimbatoare, tristetea si anxietatea apar in primele luni dupa nastere si pot trece prin trepte de intesitate diferite.Schimbarile hormonale bruste care apar dupa nastere pot afecta starea emotionala a unei mamici. De asemenea, transformarile ce au loc in metabolism dupa nastere, fluctuatiile tensiunii arteriale si sistemul imunitar slabit pot sa perturbe echilibrul psihic.
Pe langa ajutorul medical pe care o femeie il poate primi in astfel de cazuri, ea poate incerca si alte metode naturale care sa indeparteze depresia sau sa functioneze ca un adjuvant al curei prescrise de medic.
Floarea pasiunii este cunoscuta pentru efectul calmant asupra sistemului nervos central si este folosita uneori pentru tratarea si controlul simptomelor depresiei postpartum.Floarea pasiunii este folosita de sute de ani ca sedativ in America de Nord si Europa. Are efect impotriva insomniei si anxietatii, doua dintre semnele depresiei postnatale. Inainte sa incerci remediile pe baza de plante, vorbeste cu medicul tau pentru a afla daca pot avea efecte negative in perioada de alaptare.
O dieta pentru relaxare. O schimbare in dieta zilnica poate sa iti imbunatateasca si starea psihica. Alege carbohidratii care ajuta creierul sa produca mai multa serotonina, ce ajuta organismul sa se relaxeze. Pune in farfurie cerealele integrale, paine integrala, fructe, orezul brun, fasole sau cartofi.Si alimentele bogate in acizi grasi Omega 3 pot sa iti induca o “stare de bine”. Mananca peste de cel putin doua ori pe saptamana, dar si alune, nuci si legume pentru a avea un aport maxim de acizi Omega 3.
Miscarea alunga stresulS-ar putea sa nu ai chef nici macar sa te ridici de pe canapea si sa faci cativa pasi in casa, asa ca de fitness si miscare nici nu poate fi vorba.Totusi, exercitiile usoare sunt recomandate pentru cei care sufera de depresie, mai ales daca sunt facute in aer liber, la soare, pentru ca lumina ajuta si ea la alungarea starilor depresive.Incearca sa faci o plimbare in parc, chiar si impingand caruciorul micutului. In timp ce faci miscare, corpul tau secreta endorfine, supranumite hormonii fericirii.
Somnul face bine. Stim, nu prea ai timp sa dormi cu un bebelus care plange si are nevoie de tine, dar se pare ca orele de somn conteaza pentru sanatatea psihica a unei mamici. Un studiu realizat de cercetatorii canadieni a aratat insa ca un leac fara egal in tratamentul depresiei postnatale este somnul.Indiferent ce sentimente traiesti in primele luni din noua ta viata de mamica, nu uita ca nu esti singura pe acest drum. Cere ajutorul celor apropiati si medicului atunci cand simti ca nu mai poti face fata situatiei.
buna,
din fericire ma numar printre mamicile care nu au trecut prin asta, si cred ca sotul a fost principalul motiv. a avut multa grija de noi,a fost 300% din capacitate,a avut grija de bebe, a facut curatenie, mancare. apoi prietenele, am avut musafiri, am iesit la evenimente cu bebele, chiar de la 5 zile
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!