Sari la conținut

Daca bei ceai cald (sa zicem de fructe de...

Daca bei ceai cald (sa zicem de fructe de padure) cu lamaie si miere ajuta cu ceva la tratarea racelii sau este numai un mit?

Răspunsuri
Ceaiul cald este binevenit in caz de raceala datorita faptului ca temperatura moderat ridicata a ceaiului incalzeste organismul crescandu-i imunitatea si ajutandu-l sa lupte cu virusii. De asemenea, contribuie la fluidizarea mucusului care va fi mai usor de eliminat. Lamaia vine cu un aport benefic de vitamina C, dar, ca si mierea, se aduga in ceai doar cand acesta este caldut, nu fierbinte( pentru ca vitamina C se pierde in contact cu temperaturile inalte, iar mierea devine toxica la temperaturi prea ridicate). Pentru tratarea racelii, va sfatuiesc sa folositi tinctura de propolis, vitamina C ( citrice, patrunjel, catina, macese, fructe de padure proaspete sau congelate), sa beti multa apa, multe ceaiuri, sa faceti bai fierbinti, sa eliminati zaharul din dieta in zilele cu raceala pentru ca scade mult sistemul imunitar, sa mancati multe legume si fructe. Folositi in acea perioada usturoi si ceapa, ghimbir proaspat din care se pot face ceaiuri si limonade, luati capsule cu echinaceea.
preferatul meu este ceaiul de tei. O infuzie caldă de tei are efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, răceala sau gripa deja instalate pot fi înlăturate mai uşor. Mai mult, calmează şi relaxează. Pentru prepararea infuziei se foloseşte o lingură de flori la o cană de apă. Se beau trei căni de ceai pe zi în caz de indigestie, stres, dureri de cap, anxietate.
nu , nu e mit!
ceaiul are multe beneficii asupra organismului asa cum prezenta doamna specialista in nutritie.
imi place sa beau ceai. chiar cand am aflat ca am ramas insarcinata am inlocuit cafeaua cu ceaiul. imi place sa beau ceai. iarna in varianta calda. vara in varianta rece .
recomand sa beti ceai.
Eu am fost racita in prima luna de sarcina...nu am vrut sa iau medicamente si din ce citisem pe net nu prea am voie ceaiuri de plante pentru ca multe au efecte secundare (gen diretice sau care provoaca contractii) nedorite in sarcina, Asa ca eu mi-am fiert lamai si portocale si am pus putina miere. Ma ajutat mult si in plus mi-am pus pe noptiera in dormitr ceapa iatata in 4 - care ma ajutat sa imi desfund nasul. Medicul mi-a zis ca pot luat si Osciloccocinum pentru tratare raceala sau preventiv....si STODAT pentru tuse. Dupa primele 3 luni am inceput sa mai beau ceaiuri de fructe sau de menta...dar tot prefer sa imi fac eu o "apa calda cu frute foerte in ea" ca am impresia ca e mai sanatoasa, Repet in primele 2 luni nu am luat nici un medicament, nici macar homeopat...acuma in 5 luni iau preventiv Osciloccocinum pentru ca sotul meu e racit si nu vreau sa iau si eu.
rau nu au cum sa-ti faca nici lamaia si nici mierrea.mie mi se pare ca au effect....in privinta ceaiului nu ti-as recomanda ceai de fructe de padure pt ca nu am vazut niciunul care sa fie natural...( e posibil sa fie si sa nu stiu eu).ti-as recomanda ceaiurile autohtone si acre sa nu contina coloranti/conservanti
Nu este un mit, chiar ajuta la tratarea racelii, Eu am avut 2 sarcini si la fiecare dintre ele, am fost racita de cateva ori ...cum pastile nu prea avem voie sa iau si in plus imi era frica sa nu-i fac ceva rau bebelusului din burtica, am trecut pe ceaiuri (tei, musetel si fructe de padure) cu multa lamaie si miere de albine, care mi-au facut foarte bine si m-au pus pe picioare.
poate ala de fructe de padure nu te ajuta exact la raceala.

la raceala iti recomand in primul rand ceaiul de patlagina!!! stim cu totii ca patlagina este foarte buna pt raceala si o regasim in majoritatea siropurilor de tuse. cel de menta iar e ff bun
ceaiul are si el efectul lui.oricand vrei sa te relaxezi poti bea un ceai.
Am citit pe forum ca este indicata baia fierbinte.Nu faceti bai fierbinti in nici o perioada a sarcinii,riscati sa pierdeti sarcina. Temperatira sa fie de cel mult 35 de grade (apa sa fie calduta).
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!