Sari la conținut

In timpul sarcinii v-ati documentat si despre...

In timpul sarcinii v-ati documentat si despre efectele secundare ale unor alimente asupra fatului?

Răspunsuri
nu, stiam vag ce nu am voie sa mananc, insa nu mi-am batut capul sa aflu de ce pentru ca nu se aflau pe lista de lucruri preferate.
am citit insa despre cafea si ciocolata :)
Da, eu mai fac asta si acum, la 26 de saptamani. Ideea este ca mi-e greu sa cred ca ceva i-ar putea face rau, atata timp cat este consumat o data, de doua ori. Plus ca sunt locuri din care afli informatii diferite, de genul:ceaiul x face bine sau nu face bine.
Eu citeam mereu pe internet diverse articole referitoare la sarcina, tot ce credeam ca m ar interesa si incercam sa tin cont de ele pe cat posibil.De obicei citeam despre alimentele pe care le preferam si dulciuri in general:)
eu m-am documentat temeinic deoarece anumite alimente pot produce chiar un avort spontan. Branzeturile moi, precum feta, branza de capra, Brie, Camembert sau Roquefort fabricate din lapte nepasteurizat iti pot introduce in organism o bacterie numita Listeria, ce poate provoca un avort, nasterea prematura si chiar moartea fatului.
Simptomele infectiei bacteriene pot aparea intre 2 si 30 de zile de la consumarea alimentelor contaminate.
Carnea cruda sau insuficient gatita iti poate transmite parazitul toxoplasma, precum si o varietate de bacterii periculoase de care micutul tau nu are nevoie. In ciuda proteinelor pe care le contine, pestele sushi, fiind crud, poate fi purtator de paraziti si bacterii. Toate fructele de mare pe care le consumi trebuie sa fie bine rumenite. Scoicile crude sunt una din cauzele principale ale imbolnavirii cu paraziti si bacterii de origine marina. Le poti consuma insa daca ai grija sa le gatesti suficient, pana cand cochiliile se deschid. Cele care raman inchise trebuie sa ajunga la guno
Viitoarele mamici ar trebui sa renunte la alimentele usor perisabile precum mezelurile sau cremvurstii. In caz de necesitate, incalzirea lor prealabila pana devin aburinde este foarte necesara. Mancarea pastrata in ambalaje si caserole din plastic se poate contamina cu bacterii care se multiplica datorita caldurii. Consuma alimente si bauturi pastrate si depozitate in recipiente din portelan, ceramica, metal sau sticla.

Nici eu nu mi am batut prea mult capul cu ce am mancat in timpul sarcinii, am incercat sa mananc cat mai natural, dar am mancat cam multe dulciuri; Am cam evitat pestele de teama vre unei intoxicatii alimentare. La alune citisem ca va vea copilul alergii daca mananci in timpul sarcinii, am papat bebe are dermatita atopica voi vedea in timp ce si cum....ca oricum multi bebelusi au dermatita
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro