Sari la conținut

V-au aparut vergeturi in sarcina? Cum le tratati?

V-au aparut vergeturi in sarcina? Cum le tratati?

Răspunsuri
Vergeturile nu ridica mari probleme de sanatate, dar aduc un prejudiciu estetic greu de trecut cu vederea. In zonele cu vergeturi pielea este subtiata, cu suprafata incretita. La aparitie, vergeturile pot provoca mancarime in zona respectiva.
Specialistii spun ca vergeturile afecteaza 90% dintre femeile gravide, 70% dintre adolescenti si 40% dintre sportivi.
Crema antivergeturi este una dintre metodele prin care reduci din intensitatea liniilor rosii (vergeturilor).Daca ai grija sa aplici o astfel de crema in faza incipienta a formarii vergeturilor, este posibil ca acestea sa dispara.Eficacitatea cremei antivergeturi in sarcina depinde de cat de afectata este pielea ta. Unele vergeturi sunt atat de severe incat ingredientele cremei nu pot actiona asupra lor. In acest caz, dupa nastere ar trebui sa apelezi la ajutor medical specializat.
Apa este un element extrem de important cand vine vorba de hidratarea intregului organism si implicit a pielii. Pastrarea corpului bine hidratat inseamna o piele hidratata. Apa restabileste elasticitatea pielii si te scapa de vergeturi. Recomandat este sa bei 2litri de apa pe zi.
Trebuie sa eviti cafeaua, ceaiul negru sau verde, deoarece acestea pot provoca deshidratarea.
Vergeturile apar în special în zonele sensibile la variaţiile în greutate, adică la nivelul abdomenului, şoldurilor, sânilor, dar şi pe partea superioară a coapselor.

Ele nu reprezintă o problema medicală, ci doar una estetică, şi apar mai ales la persoanele care au o piele mai puţin elastică.
Pentru prevenirea vergeturilor este important ca pielea să fie mereu hidratată şi să fie evitate curele de slăbire drastice. Regimul alimentar sănătos, bogat în fructe, legume, lichide şi grăsimi sănătoase, este şi el esenţial pentru o piele sănătoasă şi hidratată
Exfoliaza-te zilnic
Accelereaza circulatia sangelui facnad bai fierbinti si masand in mod regulat zona afectata.
Bronzeaza-te!
Bronzul acunde vergeturile de mici dimensiuni. Nu uita sa folosesti crema cu factor de protectie.
Gelurile cu vitamina E ajuta si ele la indepartarea vergeturilor. Foloseste-le zilnic timp de doua saptamani si vor aparea primele rezultate.
Creme si lotiuni anti-vergeturi
Cele mai bine eficiente sunt cele cu unt de cacao, ulei de jojoba, ulei de macese, ulei de ricin, vitamina A , E si C.
Pentru a-ţi păstra pielea hidratată si sănătatea în sarcină, foloseşte creme, loţiuni hrănitoare, uleiuri ce conţin vitaminele A, E, germeni de grâu, unt de cacao etc. Înainte de a le folosi îți recomandăm să te consulţi cu medicul care îţi supraveghează sarcina, pentru a te asigura că nu există niciun produs care poate dăuna bebeluşului tău. Foloseşte un burete sau o mănuşă din lufă pentru a stimula microcirculaţia și bea aproximativ 2 - 3 litri de apă pe zi.
Chiar dacă multe mămici cred că retenția de apă din timpul sarcinii apare în urma unui consum mărit de apă, specialiștii susțin că această teamă nu este justificată. Apa te ajută să elimini surplusul de sodiu din organism, menţine rinichii în bună stare de funcţionare, previne infecţiile urinare. Pe de altă parte, consumul de apă scade riscul apariţiei hipertensiunii arteriale, a constipaţiei şi a hemoroizilor.
Pe parcursul primului an după naştere foloseşte creme cu factor ridicat de protecţie împotriva razelor solare. Pielea ta este deosebit de sensibilă şi se usucă foarte repede.
Consumă cât mai multe legume şi fructe bogate în antioxidanţi (morcovi, varză, roşii, portocale, cireşe, prune, mere, fructe de papaya etc). Antioxidanţii sunt substanţe care împiedică procesele ce duc la deteriorarea celulelor, implicit pe cele de la nivelul pielii.
În situaţia în care lunile trec şi eşti în continuare deranjată de aspectul vergeturilor, cere şi părerea unui dermatolog pentru a-ţi prescrie creme speciale. Nu aplica pe piele, mai ales dacă alăptezi, decât acele produse recomandate de medicul specialist. În creme și loțiuni există compuşi care se absorb în laptele matern, iar acestea pot dăuna bebeluşului tău.
O opţiune destul de costisitoare este terapia cu laser. Scopul acesteia constă în îmbunătăţirea aspectului vergeturilor prin atenuarea culorii acestora şi chiar prin stimularea producerii de colagen acolo unde lipsa acestuia a determinat scăderea elasticităţii.
Pe măsură ce lunile de la naştere trec, vindecarea vergeturilor devine din ce în ce mai complicată. De aceea, păstrarea sănătăţii pielii tale începe din primele săptămâni sarcină. Hidratarea şi menţinerea tonusului muscular te vor ajuta nu numai să ai o burtică frumoasă, ci vor aduce un plus şi stării tale de spirit.Înainte de a te gândi la un tratament chirurgical pentru vergeturi, încearcă remedii naturale folosind diverse uleiuri naturale cu rol nutritiv şi regenerator, simple sau în combinaţii (lavandă, măsline, germeni de grâu, migdale, muşeţel, ulei de castor sau din seminţe de in).
Cam aceleasi intrebari. Care imi par a fi puse pt cercul de prietene in a recupera puncte.
Daca au aparut vergeturile nu mai ai cum sa le tratezi decat sa folosesti creme si sa te hidratezi sa nu mai apara altele .
Depinde structura pielii ele cam apar oricum
Nu adu cmari probleme decat estetic, eu am ramas cu cateva vergeturi dar destul de finute iar la o bronzare nici nu se mai cunosc. Depinde foarte mult si de elasticitatea pielii tale indiferent ce solutii ai cauta.Eu am folosit ulei de migdale, am incercat sa fie cat mai natural
da mi au aparut niste mici vergeturi pe coapse si pe sani, nu sunt foarte vizibile mai ales ca am si tenul alb; am tot incercat in sarcina devierse creme si uleiuri dar se pare ca nu au avut mare succes; am inteles ca conteaza foarte mult de elasticitatea pielii tale, poti incerca si sa vezi ce ti se potriveste si are efect
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro