Dacă ești gravidă vara aceasta, sigur îți dorești să mergi la mare, având în vedere că la anul, pe vremea aceasta, vei sta acasă cu bebelușul.
În plus, pentru a avea o sarcină sănătoasă, este indicat să rămâi activă pe tot parcursul sarcinii.
Mersul la plajă în timp ce ești însărcinată, pentru a înota, este o opțiune bună, cu impact redus, deoarece antrenează întregul corp, menținându-te în formă și pregătindu-ți corpul pentru naștere.
Femeile însărcinate ar trebui să facă cel puțin două ore și jumătate de exerciții moderate în fiecare săptămână. Dacă petreci o parte din acest timp înotând, ia în considerare câteva aspecte de siguranță, inclusiv igiena, dar și pericolele ce se pot ascunde în apă și pe plajă.
Înotul în mare
Înotul poate elimina solicitarea articulațiilor, ceea ce poate fi extrem de util pentru viitoarele mămici. Cu toate acestea, înainte de a înota în mare, ține cont de câteva aspecte de siguranță. În mare poți întâlni meduze sau alte vietăți, care pot înțepa și pot provoca durere.
Evită înghițirea apei, deoarece aceasta poate fi contaminată cu ape uzate netratate de la îngrășăminte, animale de companie, bărci și sisteme septice defecte. Substanțele chimice și bacteriile din apă pot provoca boli gastrointestinale. Alte pericole includ valurile care te pot doborî, curenții puternici și arsurile solare.
Arsurile solare
Sigur cunoști deja pericolele arsurilor solare, mai ales dacă acestea se întâmplă în mod regulat. Arsurile solare pot avea numeroase efecte asupra sănătății generale, care îți pot afecta bebelușul.
Doar pentru că soarele nu dăunează în mod direct copilului tău cu razele sale UV puternice, nu înseamnă că micuțul nu va fi afectat în alte moduri, dacă ești victima unei expuneri prelungite la soare. Arsurile solare poate elimina acidul folic din corp, care este vital pentru dezvoltarea bebelușului și pentru sănătatea ta.
► Citește și: Ești însărcinată în timpul verii? Iată și lucrurile mai puțin plăcute, pe care trebuie să le știi
Deshidratare
Femeile însărcinate sunt mult mai predispuse la deshidratare decât restul persoanelor, deoarece ele au nevoie de mai multă apă. Apa dezvoltă placenta, care susține bebelușul, așa că, este important să consumi cât mai multă apă.
Supraîncălzire
În primul trimestru, supraîncălzirea extremă este o problemă majoră. Aceasta ar putea duce chiar la avort spontan. După primul trimestru de sarcină, supraîncălzirea ar putea duce la probleme de sănătate și deshidratare.
Epuizare
A fi însărcinată poate fi cu adevărat foarte obositor. Uneori, doar să împachetezi rufele este o sarcină uriașă. Plaja, deși distractivă și relaxantă, poate fi, de asemenea, obositoare. Este de înțeles dacă obosești ușor, mai ales dacă sarcina este foarte avansată. Încearcă să te relaxezi și să faci lucrurile în stilul tău.