Sari la conținut

La ce să te aştepţi în trimestrul trei de sarcină

Primele trimestre de sarcină au venit cu modificări pe care, mai mult sau mai puţin, le aşteptai, de la greţuri până la imposibilitatea de a te mai odihni atât de bine. Ultimul trimestru însă te poate uimi cu adevărat. Şi nu este vorba neapărat de mărimea burţii pe care este posibil să o crezi de neimaginat, ci şi de alte simptome, pe care nu le-ai fi asociat cu sarcina.

Venele devin mai vizibile

Poate să fie vorba despre hemoroizi sau despre vene varicoase, este posibil să te întâlneşti cu problem pe care nu le-ai mai avut în viaţa ta. Motivul? Presiunea pe care sarcina o pune asupra lor, dar şi modificările hormonale care duc la relaxarea pereţilor vaselor de sânge.

Dureri la nivelul pelvisului

Este normal să le ai şi la unele persoane sunt chiar insuportabile. Ele se datorează faptului că ligamentele intrauterine încep să se întindî, în aşteptarea naşterii.

Creşterea în greutate începe să devină foarte rapidă

Nu este de mirare, bebeluşul creşte rapid, reţii multă apă, sânii se măresc, aşa că tocmai când credeai că este o sarcină în care nu ai luat totuşi aşa mult în greutate te trezeşti că adaugi rapid kilograme noi.

►Citește și Somnul în trimestrul trei de sarcină

Îţi scade nivelul de calciu

Cartilagiile bebeluşului se transformă în oase şi asta consumă rapid resursele de calciu pe care le ai în organism.

Nesiguranţă în mişcări

Nu este vorba numai de faptul că eşti mai mare. Pur şi simplu corpul îţi devine nefamiliar, începi să te clatini fără să îţi explicit de ce. Starea se accentuează atunci când burta cade şi bebeluşul se pregăteşte de naştere.

Incontinența urinară

Este crescută în ultimele luni de sarcină. Şi puţine femei trec printr-o sarcină fără să fi avut de-a face cu ea. 

Sâni mari şi cu scurgeri

Sânii devin rapid mult mai mari în ultimele luni de sarcină. Şi este posibil să apară unele scurgeri de colostru, un lichid cu aspect vâscos, spre galben. 

►Citește și Vitaminele necesare în fiecare trimestru al sarcinii

Ochii şi vocea

Datorită retenţiei de apă este posibil ca până şi ochii să îşi schimbe formă. Şi chiar să vezi un pic mai blurat. Şi dacă ţi se pare că vocea ta sună altfel nu ai halucinaţii, este posibil ca vocea să devină cu un ton mai joasă.

Dificultăţi de respiraţie

Ai nevoie cam cu 20% de mai mult oxigen, însă plămânii au un spaţiu mai mic la dispoziţie. Asta te poate face să simţi că nu mai poţi respira.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!