Iaurtul este un aliment indicat si recomandat in perioada de sarcina, cu o singura conditie sa fie integral.
Iaurtul degresat nu trebuie inclus in meniul femeilor insarcinate, pentru ca absenta acizilor grasi din lactate poate face ca bebelusul sa sufere de astm si alergii tocmai la produse lactate.
La aceste concluzii s-a ajuns in urma unui studiu, care a fost realizat pe un esantion de 70.000 de gravide din Danemarca. S-a demonstrat ca cele care consumau zilnic un iaurt fara grasimi cu fructe aveau un risc mult mai mare de a naste bebelusi care sa sufere de astm. Tot copiii nascuti de aceste femei prezentau si un risc crescut de a suferi de rinita alergica.
O situatie identica se regaseste in cazul laptelui degresat. explicatia este ca acizi grasi care sunt absesnti in produsele degresate, nu mai ajung in organismul copiilor, ceea ce face ca acestia s anu s eobisnuiasca cu aceste subsatante, care dupa nastere declanseaza alergii. Unele dintre alergiile pe care le dezvolta acesti copii, ale caror mame au consumat in timpul sarcinii produse lactate degresate, sunt efectul inadaptarii organismului la substante cu care copilul trebuie sa intre in contact in timpul vietii intrauterine. In caz contrar, dupa nastere nu le recunoaste si le considera substante fata de care trebuie sa reactioneze, de unde si aparitia alergiilor sau intolerantelor alimentare, scrie bbc.co.uk.