Prezenta tatalui in sala de nastere este aproape o regula in vest. E aproape de neconceput ca tatal copilului sa nu se afle in camera in care nou-nascutul va lua prima gura de aer.
Indiferent daca nasterea se face pe cale naturala sau prin intermediul operatiei de cezariana, tatal e prezent, tine copilul in brate si eventual taie cordonul ombilical.
Nu stiu daca prezenta tatilor in sala de nasteri se datoreaza presiunii sociale sau dorintei puternice pe care acestia o au sa fie cat de implicati se poate, stiu insa ca foarte multe mame nu doar ca nu isi incurajeaza partenerul sa se afle in sala, ci chiar ar prefera ca el sa stea pe hol.
Mamele sunt constiente ca nasterea va fi un proces lung si dureros din care ele poate vor iesi cu niste amintiri placute datorita hormonilor, dar ca partenerul nu va fi protejat de amnezia hormonala ce le va afecta pe ele.
Si chiar daca ideea de a avea alaturi de tine persoana iubita sa te tina de mana pare una buna, gandul ca aceasta te va vedea intr-un moment in care esti vulnerabila si nu ai control asupra propriului corp s-ar putea sa te nelinisteasca.
Si e ok. Nu exista nici o regula care sa spuna ca trebuie neaparat ca partenerul tau de viata sa prinda copilul atunci cand iese sau sa ii taie cordonul ombilical.
Ai dreptul sa iti rogi partenerul sa iti respecte intimitatea si sa stabilesti impreuna cu el cateva reguli care sa te ajute sa te simti confortabil (de exemplu el nu va filma momentul in care copilul vostru iese, sau va sta in permanenta la nivelul umerilor tai si nu te va tine de un picior in timp ce tu impingi).
Pana la urma e dreptul tau sa vrei ca zona ta intima sa ramana, dupa cum spunea o cunostiinta gravida, "a happy place".
Amenoreea: Când lipsa menstruației poate fi un semn al sarcinii sau al altor probleme
Lipsa menstruației, cunoscută și sub denumirea de amenoree, este un simptom care poate avea multiple cauze. Deși primul gând al multor femei atunci când menstruația...
Laura Cosoi și-a aniversat ziua de naștere în Thailanda. Ce vârstă a împlinit actrița și cum a surprins-o soțul ei
Laura Cosoi și Cosmin Curticăpean și-au luat cele patru fetițe și au plecat într-o vacanță de vis în Thailanda, unde au sărbătorit trecerea în Noul An dar și...
Gripa A la copii: prevenire, simptome și tratament
Gripa A, o infecție respiratorie cauzată de virusul gripal A, reprezintă o preocupare semnificativă pentru părinți, mai ales în sezonul rece. Această boală poate...
Bun articol, bravo! Barbatii nu au ce cauta acolo, maternitatea este teritoriul nostru, al femeilor. Barbatii au si ei intimitatea lor, daca ar da navala femeile peste ei le ar place? Ei nu trebuie sa vada si alte femei in acele momente, ideal ar fi sa fie dați afara de acolo. Luați cu voi la maternitate pe mama, sora, o prietena buna. Pupici!
IN ROMANIA PARINTII NU AU DREPTUL SA DECIDA ASUPRA PREZENTEI TATALUI IN SALA DE NASTERI….DECID MEDICII CA SI CUM NOI NU AM AVEA DISCERNAMINT….SOTIA MEA SI CU MINE NE-AM DORIT MULT CA EU SA FIU IN SALA DE NASTERI….NU AM FOST LASAT ASA CA AM INTRAT CU FORTA SI AM TAIAT CORDONUL OMBILICAL….MOASA A AVUT NEVOIE DE CONCEDIU MEDICAL….NOI TOTI TATICII SI , MAI ALES, VIITORII TATICI TREBUIE SA LUPTAM PENTRU PROMULGAREA UNEI LEGI CARE SA OBLIGE GINECOLOGII SA NE INVITE IN SALA DE NASTERI….DOAR IMPREUNA VOM REUSI.