Uluitorul episod din viata femeii, care este sarcina este inconjurat de mituri. Unele au un sambure de adevar, altele nu. Vorbim despre asta, facem cateva clarificari si lamurim unele din miturile despre sarcina.
Sarcina te face uituca. Pana de curand, o femeie insarcinata avea scuza ca poate sa uite si sa puna amnezia temporara pe seama sarcinii. Se pare ca nu este chiar asa. Daca o femeie uita detalii in timpul sarcinii o face pentru ca pur si simplu este uituca, si nu din cauza fatului.
Nasterea in apa. Dupa ce Gisele Bundchen a nascut in apa si a declarat ca a fost o experienta fantastica si nedureroasa, multe femei au inceput sa creada ca nasterea in apa este solutia. In realitatea nasterea in apa este la fel de dureroasa, dar apa face pozitia gravidei in travaliu mai confortabila si de aici si contractiile sunt percepute ca fiind mai putin dureroase.
Pentru multe femei, a nu avea grija de radacinile parului timp de noua luni suna de-a dreptul infricosator. Temerile acestea provin de la cateva studii care au demonstrat ca substantele chimice din vopselurile de par penetreaza pielea scalpul si cresc cu cateva procente riscul unui avort spontan si toxicitatea organismului. In fapt nu exista o dovada clara ca vopseaua de par ii face rau fatului. In ceea ce priveste toxicitatea diferenta este minima si de scurta durata.
A face sex in timpul sarcinii dauneaza bebelusului. Acesta este unul din marile mituri despre sarcina Unii medici recomanda sa nu se faca sex in al treilea trimestru pentru unele femei ce au avut probleme, precum o nastere prematura, sangerari vaginale sau in cazul femeilor in care placenta acopera colul uterin, insa in cele mai multe cazuri sexul nu dauneaza fatului. Ba chiar din contra.
Greturile de dimineata demonstreaza ca fatul este sanatos. Este doar un mit, care are rolul de a justifica, probabil suferinta din primele luni de sarcina. In fapt Greturile de dimineata nu au nimic de-a face cu sanatatea fatului, reprezinta doar un alt simptom al sarcinii.
Scapi de vergeturi daca iti ingrijesti pielea? Din pacate nu! Uleiurile si cremele speciale pentru prevenirea vergeturilor functioneaza, in sensul ca ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la buna ei hidratare. Daca apar sau nu vergeturi depinde insa de unele detalii care nu pot fi influentate de creme si uleiuri, ci depinde de calitatea tesutul elastic. Jumatate dintre femeile insarcintate fac vergeturi, in timp ce cealalta jumatate nu. Cele care nu fac vergeturi au mame care nu au facut vergeturi in timpul sarcinii, de unde concluzia ca exista o componenta genetica esentiala.
Tu ce mituri mai stii despre sarcina. Noi mai avem si aici o colectie de astfel de povesti
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu