Sari la conținut

Morcovii, ideali in dieta

Stiai ca morcovii sunt leguma minune in dieta femeilor? Morcovii sunt bineveniti in dieta femeilor care vor sa ramana insarcinate, pentru ca sunt una din legumele care sustin fertilitatea feminina, sunt excelenti in dieta femeilor insarcinate pentru ca aduc calciu si minerale esentiale si sunt foarte buni in dieta femeilor care alapteaza, si pentru calciu, dar si pentru rolul lor in mobilizarea depozitelor adipoase.

Banalul morcov este o leguma completa, continand beta-caroten (care este convertit de ficat in vitamina A), vitamina B3, C si E. Contine, de asememea, potasiu, calciu, fier, zinc, sodiu, sulf, clor, dar si urme de iod, fibre si pectina.

Despre sucul de morcovi, consumat adesea in combinatie cu cel rezultat dupa stoarcerea altor legume, se stie ca este un unul miraculos. Calciul continut se asimileaza mult mai repede decat cel dintr-un pahar de lapte, spre exemplu. In plus, este excelent in cazul pielii uscate. Femeile insarcinate primesc un suport excelent pentru piele - usor iritabila, cu tendinta de uscare, daca vor consuma doua pahare de suc proaspat de suc de morcov pe saptamana.

Sucul, este, de asemenea, remediu pentru ulcerul peptic, colita si dispepsie. Adica, cu alte cuvinte, calmeaza greturile, arsurile si senzatia de disconfort gastric. Este eficient si in constipatie (nu-i nevoie sa spun ca este o problema care da mari batai de cap femeilor insarcinate), mai ales in combinatie cu zeama de lamaie si de spanac.

(Reteta este frantuzeasca si o gasiti pe BBC Food)

Ca si broccoli, morcovii contin beta - caroten, care este stocat in organism sub forma de vitamina A, un puternic antioxidant. Un morcov cu o culoare cat mai apropiata de rosu contine de 10 - 15 ori mai mult caroten decat unul galben.

Vitamina A este necesara vazului, mentine mucusul membranelor, previne imbatranirea, cancerul si bolile cronice. Pe vremuri femeile consumau morcovi pentru a-si pastra tineretea si a nu se alege cu pete de batranete si asta pentru ca beta-carotenul amelioreaza raul facut de soare.

Nu putem trece peste aportul de potasiul ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu, scazand astfel tensiunea. Continutul mare de fibre solubile reduce colesterolul rau, marind nivelul celui bun, astfel prevenindu-se formarea cheagurilor de sange, mai ales in cazul diabeticilor.

Morcovii pastreaza si sanatatea danturii, prevenind cariile, ceea ce reprezinta inca un beneficiu pentru femeile insarcinate.

Morcovii ajuta si digestia, marind productia de saliva, refacand stocul de minerale, vitamine si enzime necesare acestui proces. Consumul regulat de morcovi, mai ales sub forma de suc, previne ulcerul gastric si alte afectiuni digestive.

Supa de morcovi este un remediu eficient in caz de diaree, care poate deshidrata. Reface fluidele si rezervele de calciu, sodiu, potasiu si magneziu. Pectina este antibacteriana si antiinflamatoare.


Citeste si: Ce mananci in timpul sarcinii

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!