Femeile insarcinate care continua sa munceasca dupa ce trec de luna a VIII-a de sarcina isi pun in pericol fatul. Gravidele care si-au propus sa munceasca pana aproape de momentul in care nasc ar trebui sa stie ca organismul fatului reactioneaza ca si cum mama ar fuma.
Conform unui raport publicat de Journal of Labor Economics, care inglobeaza data obtinute in urma a trei cercetari realizate in Marea Britanie si SUA, femeile care procedeaza astfel aduc pe lume bebelusi cu greutate mica (cu circa 500 de grame mai usori) decat cele care au renuntat sa mai mearga la munca intre a sasea si a opta luna de sarcina.
In plus, bebelusii nascuti de femeile care au muncit si intr-a opta luna de sarcina nu se dezvolta suficient in pantecul mamei, la fel ca si in cazul fumatoarelor.
Bebelusii cu greutate mica la nastere risca sa aiba mai semnificativ mai multe probleme de sanatate pe parcursul vietii comparativ cu restul si o dezvoltare mult incetinita.
Studiul a mai aratat ca tinerele care au mai putin de 24 de ani sunt singurele care pot merge la munca chiar si cand sarcina e avansata, in cazul lor efectele aparand foarte rar sau deloc.
Capacitatea de munca si efort fizic a unei femei aflata in luna a VIII de sarcina sa reduce cu mai mult de 50%. Capacitatea de concentrare si gestionarea unor chestiuni care tin de serviciu acestora devine practic imposibil de realizat. Mai mult riscul erorilor, al greselilor si al situatiilor dificile este foarte mare, astfel ca nimic nu justifica continuarea muncii. Ideea ca o femeie insarcinata face munca de birou sau o munca usoara nu justifica remanerea in activitate.
In concluzie, o femeie insarcinata trebuie sa ramana acasa, imediat ce incepe a VIII luna de sarcina!
Nastere usoara!