Sari la conținut

Nașterea în avion - ce se întâmplă dacă o femeie naște în avion

Deși nu există declarații oficiale în acest sens, aproximativ 60 de bebeluși s-au născut în avion. Avionul nu este locația de naștere la care ar visa o viitoare mămică, dar acest lucru s-ar putea întâmpla, mai ales dacă îți place să mergi în vacanțe și nu vrei să renunți la ele, chiar dacă ești însărcinată și ai putea naște curând.

Ce se întâmplă dacă naști în avion?

Echipajul avionului decide dacă este necesară o aterizare de urgență

Chiar dacă majoritatea companiilor aeriene au setat limite în ceea ce privește zborul unei femei însărcinate (de obicei nu mai târziu de 38 de săptămâni sau 30 de zile înainte de data scadenței confirmată de medic), există totuși situații când poate apărea un travaliu neașteptat. Chiar dacă se întâmplă rar ca o femeie aflată în avion să intre în travaliu, echipajul nu are multe opțiuni. În primul rând, însoțitoarele de zbor nu sunt instruite pentru a asista la nașteri. Așadar, lumea din avion va spera că există un medic sau o asistentă medicală la bord.

Dacă nu sunt profesioniști din domeniul medical în avion, însoțitoarele de zbor vor acționa ca moașe și vor ajuta la nașterea bebelușului. Acest lucru este posibil doar dacă nu există nicio modalitate de aterizare de urgență.

Nu există o regulă care să se aplice în stabilirea cetățeniei bebelușului

Regulile se pot schimba în funcție de compania aeriară și de teritoriul pe care se află avionul, dar un lucru este cert: nou-născutul va primi aceeași cetățenie ca mama și tatăl său. Celelalte 2 posibilități sunt ca bebelușul să obțină cetățenia țării în care este înregistrată aeronava sau în care se află avionul în momentul nașterii. De exemplu, dacă un copil se naște în orice parte a teritoriului SUA, chiar și în aer, acesta va obține cetățenia SUA. Dar dacă un copil se naște în spațiul aerian britanic, nu va primi documente din Marea Britanie.

Unele companii aeriene ar putea oferi gratuit bilete de zbor copilului

Există câteva zvonuri cum că bebelușii născuți la bordul unei aeronave primesc zboruri gratuite pentru tot restul vieții. Din păcate, această regulă nu se aplică tuturor bebelușilor născuți în avion. Au fost doar câțiva copii care au primit zboruri gratuite pe viață, cum ar fi un băiețel care s-a născut la bordul unei aeronave dintr-o companie indiană și o fetiță născută la bordul unei aeronave Egyptair.

Bebelușii care s-au născut în avioanele care aparțin companiilor aeriene Polar Airlines, AirAsia, Asia Pacific Airlines, Airways și Virgin Atlantic au primit bilete gratuite până la vârsta de 21 de ani. În 2017, un băiețel s-a născut într-o aronavă Spirit Airlines și a fost a primit bilete gratuite pe viață, cu posibilitatea de a lua cu el un pasager suplimentar.

Avionul ar putea fi redenumit în onoarea bebelușului născut

În 2019, un avion de la compania JetBlue a aterizat cu un pasager în plus. Personalul medical disponibil și echipajul au ajutat la nașterea unui băiețel la mii de kilometri în aer. Au redenumit avionul „Born to Be Blue” după bebeluș.

Bebelușii ar putea primi chiar cadouri de la companiile aeriene. În 2018, o fetiță s-a născut într-un avion Chick-fil-A. I s-a oferit hrană pe viață și i s-a garantat chiar și un loc de muncă pentru când va deveni adult.

Sănătatea bebelușului ar putea fi expusă unor riscuri

Există câteva motive pentru care un avion nu este locul ideal pentru nașterea unui bebeluș. Pe de-o parte, aerul și presiunea va îngreuna respirația bebelușului. Pe de altă parte, într-un avion nu există echipamente de înaltă tehnologie care să ajute la travaliu, mai ales dacă este necesară o cezariană de urgență.

Chiar dacă nașterile în avion sunt destul de rare, echipajul se va asigura că mama se simte cât mai sigură și cât mai confortabil. Mămica ar putea fi mutată într-o zonă mai spațioasă, cum ar fi clasa întâi sau clasa business.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!