Sari la conținut

Noi studii arată ce impact poate avea vârsta înaintată a tatălui asupra copilului nou-născut

Vârsta înaintată a tatălui (peste 45 de ani) poate avea un impact negativ atât asupra copilului nou-născut, cât și asupra mamei.

Un deceniu de date care au documentat nașterile din Statele Unite arată pentru prima dată că vârsta taților este asociată cu anumite riscuri pentru nou-născuți.

Datele sugerează că vârsta taților poate influența chiar și sănătatea mamei în tipul sarcinii, în special riscul de apariție a diabetului. Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Stanford și s-a desfășurat între anii 2007-2016.

„Tindem să analizăm factorii materni în evaluarea riscurilor asociate nașterilor, dar acest studiu arată că un copil sănătos este rezultatul muncii de echipă, iar vârsta tatălui contribuie la sănătatea copilului”, a declarat Michael Eisenberg, profesor asociat de urologie.

Datele provenite de la mai mult de 40 de milioane de nașteri au indicat că nou-născuții care aveau tați cu vârste înaintate, de peste 45 de ani, au prezentat un risc mai mare de avea o greutate mică, convulsii și nevoia de ventilație imediat după naștere, comparativ cu aceia născuți din tați cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani.

Dacă e să vorbim la general, cu cât vârsta tatălui era mai mare, cu atât creșteau riscurile.Spre exemplu, bărbații care aveau 45 de ani sau peste aveau 14% mai multe șanse de a avea un copil născut prematur. Cei care aveau peste 50 de ani aveau cu 28% mai multe șanse să aibă un copil care să fie internat la terapie intensivă.

Eisenberg vede descoperirile ca pe o informație în plus pentru cei care vor să-și întemeieze o familie și speră că vor ajuta la educarea celor care lucrează în domeniul sănătății.

Sura foto: Free pik
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!