Sari la conținut

Nu mananci variat? O sa ai un copil mofturos!

Femeile care au un regim alimentar variat, in timpul sarcinii au mai multe sanse sa aiba copii care sa nu faca mofturi la mancare. Aceasta este concluzia unor studii care s-au intans pe o perioada de zece ani si care au stabilit o legatura clara intre dispozitia copiilor de a accepta alimente noi si felul in care a mancat mama, in timpul sarcinii.

Studiile au dovedit ca copiii in timpul vietii intrauterine retin gustul unor alimente mancate de mama lor in timpul sarcinii. Si cu cat alimentatia mamei este mai variata, cu atat riscul de a avea un copil mofturos la mancare scade. Explicatia sta in faptul ca, in timpul sarcinii uterul are o anume permeabilitate, iar aroma si gustul alimentelor mancate de mama ajung la fat. Incepand din momentul in care creierul viitorului copil este capabil sa proceseze aceste informatii, el retine aceste gusturi si arome astfel ca in momentul in care o sa le intalneasca real, pentru prima data se poate spune ca este, intr-o oarecare masura, familiarizat cu acestea si, in consecinta le va accepta mai usor.

Studiul a fost realizat de medicii de la Universitatea Bourgogne din Dijon, iar Asociatiei Americana pentru Progresul Stiintei a a confirmat aceste rezultate.

Citeste si:
Vitamina D, vitala in timpul sarcinii


Concret s-a demonstrat ca bebelusii reactioneaza pozitiv la mirosuri, de la morcovi la usturoi, in cazul in care mama le-a consumat in timpul sarcinii. La fel se intampla, insa si cu alcoolul si tutunul. Copiii, aflati in uter le gusta, la propriu! Bebelusii ale caror mame au baut in timpul sarcinii, a lins un obliect care mirosea a alcool, in timp ce copiii care nu stiau aroma alcoolului au refuzat categoric.

Studiul a mers si mai departe si a dovedit ca o alimentatie variata a mamei i-a facut pe copii sa accepte cu usurinta si chiar cu bucurie alimente noi. In plus s-a dovedit ca preferintele alimentare ale copiilor au coincis in foarte mare masura cu alimentele mancate in special de mama in timpul sarcinii, scrie dailymail.co.uk

Situatia se repeta si in cazul primelor luni de viata, cand gustul alimentelor consumate de mama care alapteaza este imprumutat de laptele matern, cand bebelusul are parte de o a doua perioada de educatie a gustului. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!