Nutela - pasta de cacao si alune este un aliment bun si sanatos in dieta copilului tau. Din pacate produsele din comert contin prea mult zahar, prea multa sare, aditivi si o doza zdravana de incertitudine in ceea ce priveste ingredientele.
Asa ca cea mai buna solutie este sa prepari Nutela in casa. Poata ca nu o sa aiba finetea celei din comert, dar cu siguranta o sa fie mult mai sanatoasa si mult mai gustoasa.
Este foarte bine daca faci cantitati mici de Nutela facuta in casa. Se poate pastra 3-4 zile la frigider, dar inainte de folosire este recomandat sa o tii, la temperatura camerei, o ora inainte.
Ingrediente: pentru un borcan mic ai nevoie de
- •150 de grame de alune crude,
- •50 de grame de zahar brun,
- •trei lingurite de pudra de cacao integrala (grasa si neagra),
- •extract natural de vanilie,
- •trei linguri de ulei de masline,
- •un praf de sare.
- •poti adauga si trei linguri de nuca de cocos rasa.
Mod de preparare
►Pune in tava alunele si coace-le pentru 5 minute la foc iute. Pune alunele racorite in robotul de bucatarie si transforma-le in pasta. Nu trebuie sa ajunga unt de alune, ci doar o pasta densa.
►Zaharul se amesteca cu o lingura de apa si se dizolva complet. E nevoie de putina rabdare.
Scoate pasta de alune si adauga uleiul de masline, siropul concentrat si amesteca bine cu o furculita pana la completa omogenizare. Pune aromele, sarea si pudra de cacao, apoi amesteca energic. Pune fulgii de nuca de cocos si amesteca iar.
►Pasta rezultata se pune intr-un bol cu apa fierbinte si se amesteca din cand in cand. Aceasta ultima etapa dureaza 30 de minute, timp in care apa trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu clocoteasca.
►Pune Nutela facuta in casa intr-un borcan pe care il poti pastra la frigider, dupa ce se racoreste.
Citeste si: