S-ar putea sa fi ingrijorata din cauza consumului de oua in timpul sarcinii. Trebuie sa stii ca in cazul in care ouale sunt facute bine , sunt perfect sigure pentru consum. Aceasta omleta este „finisata” in cuptor, asigurandu-se astfel fierberea completa a oualor.
De ce ai nevoie:
- 1 cartof mediu, curatat si taiat cuburi
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa mica rosie, taiata in felii fine
- 1 ardei rosu mic, feliat
- 4 ardei iute taiat felii subtiri
- 4 oua mari
- 50 g branza Cedar maturata, rasa
Cum se face:
- Bucatelele de cartori se fierb pana cand se inmoaie aproape, apoi se scurg. Se incinge uleiul intr-o tigaie non-aderenta si se gateste ceapa la foc moderat timp de cinci pana la 10 minute pana se rumeneste si este moale.
- Adauga ardeiul rosu si ardeiul iute si caleste timp de cateva minute, amestecand bine. Adauga cartofii scursi si se amesteca in amestecul de legume.
- Intre timp, bate ouale cu piper negru si doua linguri de apa. Se toarna ouale peste legume si se gateste la foc mic, fara sa agiti. Daca ai un capac pentru a acoperi tigaia, se va accelera procesul.
- Cand sunt gata ouale (poate dura cinci pana la 10 minute) se presara branza si se pune forma in cuptor forma sub gril. Gateste pana cand branza este topita si usor maronie.
- Se taie omleta in jumatate si se serveste cu salata verde.