Ca sa faci paste cu dovlecei si lamaie ai nevoie de circa 400 de grame de paste, trei dovlecei mai mari, dar proaspeti si tineri, doi catei de usturoi, coaja si sucul de la o lamaie, un varf de lingurita de pudra de ardei iute (sau dulce, dupa pofta ta), frunze proaspete de busuioc, trei linguri cu ulei si patru linguri de parmezan ras.
Ingredientele sunt pentru patru portii. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.
In timpul acesta rade dovleceii prin razatoarea mare, toaca marunt usturoiul, rade coaja de lamaie si stoarce sucul. Pune uleiul la incins, adauga dovleceii si usturoiul si caleste totul cateva minute. Dovleceii sunt fragezi si devin foarte gustosi in cateva minute. Adauga sare si piper, coaja de lamaie si pune pudra de ardei iute, apoi frunzele de busuioc si mai tine pe foc cateva minute. Stinge totul cu suc de lamaie. Da deoparte si adauga parmezanul ras. Amesteca usor si pune totul peste paste.
Potriveste de sare, mai pune piper, daca mai trebuie si decoreaza cu frunze proaspete de busuioc. Mancarica este plina de vitamine, minerale, este satioasa si iti creste cheful de viata.