Sari la conținut

Pate din ardei copti

Reteta de fata este perfecta pentru cel de-al doilea trimestru de sarcina. Atunci bebelusul incepe sa se miste si ai nevoie de vitamine si minerale care sa ii asigure o crestere sanatoasa.

Acest pateu vegetarian nu numai ca este aromat si delicios, dar este si o sursa importanta de vitamina C,  beta caroten si calciu.

Ingrediente:

  • 2 ardei capia, taiati in bucati mari
  • 1/2 ceapa rosie, curatata si taiata pestisori
  • 5 frunze mari de busuioc proaspete, rupte in 2 sau 3 bucati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi,
  • Branza mascarpone aproximativ 100g
  • 1 lingurita de rosii uscate la soare decojite si tocate
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • Piper negru, dupa gust

Cum se face

Incalzeste cuptorul la 180 ° C

Pune ardeii, ceapa si usturoiul intr-o tava cu putin ulei de masline.

Coace timp de 15 minute.

Raceste si pune intr-un blender cu restul ingredientelor si mixeaza timp de cateva secunde pana cand pateul este destul de omogen. Ii poti pastra putina textura care il va face si mai savuros.

Poti adauga condimentele care isi plac.

Pateul se poate pastra timp de o saptamana la frigider.

Sursa: Baby World

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!