Sari la conținut

Piersici la gratar cu inghetata

Ati incercat vreodata piersici cu inghetata? Sunt divine, gusturile se completeaza atat de bine incat ai vrea ca magia sa tina tot anul, nu numai cateva saptamani din vara. Eu imi iau o caserola de inghetata cu nuci si caramel si indes in ea o piersica taiata bucatele. Nu este doar buna. Este super mega extra fantastic de buna. 

Am crezut ca nu se poate mai bine de atat. Ei bine, m-am inselat. Eu nu aveam parte decat de ruda mai saraca a celei mai delicioase experiente culinare. De fapt se face cu totul altfel.

Se iau 4 piersici si se taie pe jumatate, astfel incat sa poti indeparta samburele si sa ramai cu doua jumatati frumos rotunde. Trebuie sa aveti la dispozitie un gratar incins. Ceea ce nu este asa de dificil, in weekendurile de vara se intampla mai mereu. Mai aveti nevoie de scortisoara sau nuci bucatele, dupa gust. Eu merg pe varianta cu nuci. Aduceti langa voi un pic de ulei vegetal si cateva linguri de zahar brun. Cumparati si o inghetata de vanilie, simpla.

Cum procedati:

Puneti piersicile pe gratar cu partea taiata in jos dupa ce le-ati uns in prealabil cu un pic de ulei. Folositi o pensula pentru asta. Cam in 3-4 minute veti vedea ca piersica va capata urme de la gratar. Atunci este momentul sa o intoarceti. Dati cu ulei si pe partea cealalta si le puneti iar pe gratar. In partea scobita, lasata de sambure, puneti zahar brun amestecat cu nuci sau scortisoara. Lasati un pic sa se topeasca si zaharul sa devina un caramel delicios. Cand le luati de pe gratar le puteti pune pe o farfurie acoperite cu o folie de aluminiu sa se patrunda mai bine si sa aiba loc chimia delicioasa dintre caramel si piersica.

Serviti cu o lingura de inghetata de vanilie. Chemati si vecinii, va vor deveni astfel cei mai buni prieteni.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!