Daca te-ai saturat de legume si tanjesti dupa o pizza te inteleg perfect. Adeseori simt si eu acelasi lucru. Asa ca am pornit in cautarea unei retete care sa le impace pe toate acestea. Si am descoperit pizza vegetala pe care o poti face acasa. Iar in plus, arata minunat si taiata in bucatele mici, patrate, asa ca poate constitui un excelent aperitiv pentru orice masa festiva.
Daca te ingrozeste ideea ca stai mult ca sa o prepari afla ca nu este greu si dureaza cam 20 de minute, cam cat stai si pentru o salata.
Ingrediente
Ca sa nu stai sa faci aluatul in casa poti cumpara de la supermarket un aluat de pizza deja facut
Pasta de branza. Nu stiu cum sunteti voi, dar la mine cu cat mai multa cu atat mai bine. Vedeti sa fie din lapte pasteurizat.
Parmesan sau branza cheddar, dupa gust
Si legume: brocoli, morcov si ardei rosu
Cum se face pizza cu legume
Se coace aluatul, dupa cum este indicat pe ambalaj. Il intindeti intr-o tigaie, folositi hartie de copt ca sa nu se prinda. Este gata atunci cand capata o culoare aurie si atunci il scoateti.
Intre timp, pregatiti legumele, care trebuie sa fie taiate insa nu foarte fin, ca sa se simta la gust. Puteti sa dati morcovii pe razatoare.
Ungeti aluatul cu pasta de branza, puneti intai brocoli si apoi morcovii si ardeiul rosu. Pe deasupra presarati parmesanul sau branza cheddar. Gata!
Legumele nu le mai coacem, in acest fel ele isi pastreaza intreaga savoare, dar si calitatile nutritive. Pofta buna!