Poti folosi legumele tale preferate radacinoase pentru aceasta reteta. Morcovii si cartofii dulci sunt surse bune de vitamina A si poti de asemenea alege dintre pastarnac si napi - sau le poti folosi pe toate! Semintele de dovleac folosite pentru invelisul crocant sunt o mare sursa de zinc si seleniu, dar poti folosi si alte seminte daca preferi.
Ingrediente
Pentru umplutura de legume:
- 2 morcovi medii
- 1 cartof mic dulce
- 2 pastarnaci mici sau 1 mare
- 2 napi mici
- 2 cartofi medii
- Supa de legume (sau din cub)
- 1 lingura de piure de tomate
- 1 lingura de coriandru
- Piper
Pentru invelis:
- 3 felii de paine integrala
- 50g de nuci faramitate
- 50g de seminte de dovleac
- 1 lingura de cimbru proaspat tocat sau 1 lingurita cimbru uscat
Cum se face:
- Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.
- Decojeste sau freaca bine toate legumele si taie-le in cubulete de 1 cm pana la 2 cm. Se pun intr-o forma termorezistenta. Amesteca supa de legume (600ml) cu piureul de rosii si coriandrul. Toarna peste legume pana cand acestea sunt doar acoperite, adaugand mai mult sau mai putin, in functie de combinatia pe care ai facut-o.
- Coace la cuptor timp de 45 minute. Scoate din cuptor si testeaza pentru a vedea daca legumele sunt aproape de a fi facute. Daca sunt, scurge 2-3 linguri de lichid.
- Aseaza painea intr-un blender si faramiteaz-o in firimituri fine. Amesteca pesmetul cu seminte, cimbru si nuci si presara in partea de sus a legumelor. Niveleaza un pic cu spatele unei linguri si pune din nou la cuptor pentru inca 15 sau 20 de minute, pana cand amestecul de deasupra a devenit crocant si usor rumenit. Serveste imediat cu o salata verde.
- Pentru o variatie pe aceasta reteta, pune in loc de nuci si seminte 100g de branza rasa.