Sari la conținut

Placinta cu branza

In alimentatia celor mici branza dulce de vaci este un alimente esential. Branza dulce de vaci inseamna calciu, grasimi sanatoase, vitamina D si proteine. Din pacate branza de vaci nu este printre preferatele celor mici, dar cu aceasta reteta cel mic nu mai poate refuza o portie consistenta de branza. Se adauga si ceva stafide (foarte sanatoase), putin zahar si o portie sanatoasa de cereale integrale. Iata cum.

Placinta cu branza a bunicii este o prajitura delicioasa pentru cei mici, dar si pentru toti cei din casa.

Pentru blat ai nevoie de: doua oua intregi, patru linguri de zahar, sase linguri cu ulei de floarea soarelui si vreo 200 de grame de faina integrala (se gaseste in toate marile magazine - am vazut cu ochii mei !!). Iti mai trebuie aroma veritabila de vanilie si jumatate de plic de praf de copt.

Pentru umplutura ai nevoie de 300 de grame de branza dulce de vaci (proaspata si bine scursa), doua linguri de zahar pudra, doua linguri cu smantana (proaspata sa fie, grasa sau slaba, dupa cum iti place), 100 de grame de stafide galbene, o cescuta de lapte, trei galbenusuri de ou, putina vanilie. Pentru decor ai nevoie de o lingurita de cacao amestecata cu o lingurita de zahar pudra.

Placinta se coace intr-o tava rotunda. Rezultatul are un aer foarte american care seamana cu toate placitele pe care cei mici le vad in filmele pentru copii de la programele de televiziune pentru ei, ceea ce este un motv in plus pentru ca cel mic sa o manance cu placere. Unge tava cu putin unt si tapeteaza-o cu putina faina.

          

Pune stafidele in laptele fierbinte si lasa-le sa stea circa o ora.

Freaca ouale intregi cu zaharul, foarte bine cu mixerul, pana ce zaharul se topeste complet. Adauga aromele si uleiul ca la maioneza si continua sa amesteci foarte bine. La final pune faina amestacata cu praful de copt. Aluatul este relativ tare, dar se poate intinde in tava cu podul palmei, fara probleme. Ridica aluatul si pe marginea tavii.

Branza de vaci se amesteca bine cu o furculita impreuna cu smantana. Adauga vanilia si zaharul. Pune pe rand galbenusurile de ou si amesteca foarte bine. Poti folosi si mixerul pentru ca amestecul sa fie spumos si fin. Adauga la sfarsit stafidele scurse bine.

           

Pune umplutura in gaoacea de aluat si coace placinta la foc moale, circa 40 de minute. In momentul in care ai scos-o din cuptor pudreaza placinta cu amestecul de zafar si cacao. Placinta este delicioasa calduta, dar ramane foarte bune si rece.

Prajitura este recomandata copiilor mai mari de un an, pentru ca are in compozitie albus de ou. Din toate acestea rezulta 12 portii mari.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!