Numai sa te uiti la masa de Craciun a romanilor inseamna adesea mai mult decat suficient ca sa ti se faca rau. Ingredientul de baza este fara indoiala grasimea si carnea.
Cum poti renunta la toate acestea si totusi sa ai o masa festiva? Ei bine, se poate, prin aperitive frumos ornate, care pun mult accent pe legume. Adica exact ceea ce ar trebui tu sa mananci (de fapt ce ar trebui oricine sa manance daca vrea sa fie sanatos). Am strans cateva idei si speram sa iti fie de ajutor pentru a schimba obiceiul care spune ca trebuie sa ai carnati, chisca, toba, piftie si alte lucruri similare pe post de aperitive.
Rosii umplute cu branza mozzarella si cu ulei de masline, celebra caprese, insa pe un bat. De aici
Rulouri cu parmezan, ardei rosu si patrunjel. Arata atat de ademenitor incat e posibil sa se termine imediat. Reteta completa o gasiti aici.
Platou cu branza si legume, daca vrei cea mai simpla preparare posibila. Arata fantastic si pe deasupra este si in ton cu sarbatorile. De aici
Humus si castravete. Sa nu uitam de humus, care este atat de potrivit in timpul sarcinii si are un gust minunat in combinatie cu castravetele. In plus, este si impresionant, ca aspect. De aici.
Si, desigur, o salata de fructe, conceputa artistic. De aici