Aceasta reteta oferita de ciocolatierul Edward Marc iti va satisface poftele nebune de ciocolata din sarcina in mai putin de 45 de minute. Mai mult, ciocolata rezultata este sanatoasa si delicioasa.
Ingrediente:
- 900 gr de ciocolata neagra
- Cate ¼ de ceasca de arahide, migdale si caju
- Cate ¼ de ceasca de afine si stafide aurii
Cum se face:
1. Intinde o foaie de copt cu suprafata de silicon sau o foaie de hartie pergament.
2. Amesteca fructele si semintele intr-un bol; pastreaza 2-4 linguri de amestec ca sa presari deasupra
3. Pune ciocolata neagra intr-un bol mediu din otel inoxidabil
4. Pune-l peste peste o cratita cu apa care fierbe pana cand ciocolata se topeste, amestecand din cand in cand cu o spatula de cauciuc, sau topeste-o la microunde, scotand si amestecand ciocolata la intervale de 30 de secunde.
5. Scoate bolul de pe cratita cu apa, adauga fructele si semintele; amesteca bine pentru a combina perfect ingredientele.
6. Imprastie amestecul de ciocolata pe foaia de copt pentru a forma un strat cu o grosime uniforma, pastrand fructele si nucile intr-un singur strat.
7. Presara rezerva de fructe si nuci in partea de sus a ciocolatei.
8. Raceste pana cand ciocolata se intareste (aproximativ 30 minute)
9. Rupe ciocolata in bucati si se pastreaz-o intr-un recipient intre straturi de pergament sau hartie cerata.