Fructele si legumele trebuie sa fie pe primul loc in alimentatia din timpul sarcinii, chiar daca pofta pentru ele nu este asa de mare. Principiul este: lasa saratelele, ia un mar! Vei vedea ca iti trece senzatia de foame si in acest fel si, in plus, vei avea parte de o gustare sanatoasa care iti va aduce energie, minerale, vitamine, va ajuta tranzitul intestinal si dezvoltarea bebelui prin aportul de acid folic.
Va voi prezenta mai jos o lista de fructe si legume. Ce trebuie voi sa faceti este sa va asigurati ca zilnic mancati cel putin doua dintre ele.
Fructe
1 mar. Acum este un bun moment sa va reintoarceti la dragostea din copilarie. Merele sunt o sursa foarte buna de vitamica C, calciu si fier.
1 banana. Contin calorii si carbohidrati sanatosi. Sunt recomandate in toate dietele.
1 ceasca afine. Au vitamina E si antioxidanti. Sunt foarte bune pentru vasele de sange.
1 ceasca cirese. Favorizeaza arderea grasimilor si contin vitaminele A, B si C.
1 ceasca struguri. Sunt ideali in caz de presiune ridicata. Si contin, pe langa vitamine si mangan si potasiu.
1 piersica. Au un continut mare de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Sunt foarte bune si pentru hidratare, 85% din continutul lor fiind apa.
1 para. Este o sursa de vitamina C si cupru. Contin acid folic, substanta indispensabila femeilor insarcinate.
1 felie de ananas proaspat. Ajuta digestia si iti ofera energie. Contine vitamina C, vitala pentru sistemul imunitar.
Legume
cateva fire de sparanghel. O singura portie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigura aproape 70% din necesarul organismului de acid folic.
o ceasca de germeni de fasole. Contin fier si potasiu si o gama importanta de vitamine C si B.
o ceasca de varza de Bruxelles. Intensifica activitatea sistemului imunitar. Contine acid folic si ajuta la digestie.
o ceasca de fasole verde. Fasolea verde contine mai mult ca oricare alta leguma un cocktail de minerale si vitamine. Iar in plus, aduce si un aport de acid folic.
o ceasca de ciuperci proaspete. Contin vitamina D care nu se gaseste in nicio alta planta. Ele mai sunt numite si 'carne vegetala' datorita aportului de glucide.
cateva bame. Sunt sarace in calorii si bogate in acid folic si vitamine.
jumatate de ceasca de patrunjel. Inlatura oboseala si intareste sistemul imunitar. Contine acid folic, atat de necesar fatului.
jumatate de ceasca de pastarnac gatit. Este indicat pentru sange. Si are efect benefic in caz de epuizare fizica.
1 cartof. Nu ne mai putem opri din recomandarea lui. Este nu doar sanatos, ci si hranitor, dupa el nu vei mai avea senzatia de foame care te roade in permanenta.
jumatate de ceasca zucchini. Sau mai exact, dovlecei de vara. Sunt saraci in calorii si ajuta la diviziunea celulelor si sinteza ADN-ului.