Sari la conținut

Prajitura cu morcovi

Traditionalul desert englezesc servit in ziua de Paste este delicios atat pentru copii cat si pentru parinti. Chiar si gravidutele se pot bucura de acest desert delicios in ziua de Paste.

Reteta este simpla si va fi deliciul mesei de Paste.

Ai nevoie de:

  • 2 cani de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 4 oua
  • 3 cani de morcovi rasi
  • 1 cana de alune de padure, macinate mare

Pentru glazura:

  • un pachet de crema de branza nesarata
  • 100g unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 pachele de zahar vanilat
  • 100g nuci tocate

 

Cum se face:

  • Incalzeste cuptorul la 200 de grade
  • Unge doua forme de prajitura cu baza rotunda
  • Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara
  • Ia 2/3 din zahar si adauga ulei gradat, amestecand bine dupa fiecare adaugire
  • Bate ouale si amesteca-le cu zaharul
  • Adauga amestecul de oua in cel cu ulei, si amesteca mereu pana cand amestecul este pufos si moale
  • Adauga amestecul de ingrediente uscate pana cand se combina bine toate ingredientele.
  • Adauga morcovii si alunele. Amesteca bine.
  • Toarna amestecul in formele pregatite si coace timp de 60-65 de minute pana cand prajitura arata maro-auriu.

Glazura:

Prajitura se orneaza cu crema de facuta  dintr-un pachet de crema de branza dulce (sau cel putim nesarata, gen mascarpone) 100g unt, 200g zahar pudra, 2 pachetele de zahar vanilat si 100g nuci tocate. Aceeasi crema se pune si intre cele doua bucati de prajitura coapte in prealabil. 

Dupa aceasta se lasa la frigider sa se raceasca, iar apoi poti orna cu morcovi facuti din martipan.

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!