Sari la conținut

Remedii naturale contra viermilor intestinali, in sarcina

Cele mai des intalniti tipuri de paraziti  si viermi care infesteaza oranismul uman sunt tenia, oxiurii, giardia si limbricii. Astfel de paraziti sunt transmisi de la persoana la persoana prin contactul cu fecalele infectate.  Acest lucru se poate intampla prin intermediul apei, mancarii sau solului contaminat. Igiena precara si conditiile de viata, calatoriile internationale si un sistem imunitar slabit pot creste riscul de infectare.  Multi paraziti pot trai in corp timp de ani de zile inainte ca simptomele sa apara. Cand apar, simptomele includ dureri de stomac, gaze, constipatie, greata, oboseala constanta si pierdere in greutate. In timp ce viermii intestinali pot fi tratati cu succes cu medicatie si cu masuri de igiena corecta, o infestare in timpul sarcinii este o probema grava si are nevoie de interventie medicala imediata.

Viermii in sarcina sunt o problema frecventa deoarece sistemul imunitar al femeii gravide este slabit. Provocarea apare in momentul tratarii problemei de sanatate, deoarece medicamentele folosite in general in eliminarea viermilor nu sunt considerate sigure in timpul sarcinii si in timpul alaptarii. Parazitii intestinali priveaza mama si fatul de nutrienti vitali si pot cauza simptome debilitante cum ar fi oboseala constanta, greata si diaree. Desi nu este nici o dovada ca viermii afecteaza bebelusul, este important sa fie urmati anumiti pasi in tratarea problemei.

Tratarea viermilor intestinali

Tratamentul impotriva viermilor intestinali la femeile gravide dureaza mai mult decat de obicei, asa ca, daca suspectezi in sarcina ca ai viermi, este important sa ii spui asta cat mai curand medicului pentru a preveni complicatiile viitoare.

In afara de medicamente, exista un numar de tratamente naturale pentru a trata viermii intestinali. Oricum, nu toate aceste tratamente naturale sunt considerate sigure in sarcina sau atunci cand alaptezi, deci consulta-te cu medicul inainte de a incepe un nou tratament. Unele remedii considerate sigure in sarcina sunt:

Usturoi: mesteca o bucata mica de usturoi crud inainte si dupa masa. In timpul sarcinii, un sfert de catel de usturoi este mai mult decat de ajuns pentru a scapa de viermii intestinali, incet, dar sigur.

Citeste mai mult despre beneficiile usturoiului in sarcina.

Morcovii: sunt un remediu neobisnuit, dar eficient impotriva viermilor. Bea in fiecare zi un pahar de suc proaspat de morcovi pentru rezultate bune.

Semintele de dovleac: contin compusi care sunt eficienti in uciderea viermilor din corp. Mananca cate o lingura de seminte de dovleac in fiecare zi, timp de doua saptamani pentru a scapa de viermi.

Rodii: fa-ti un suc in fructe de rodie. Antioxidantii din rodie ajuta la marirea imunitatii si se lupta cu infectia.

Otetul de mere si sucul de papaya: amesteca cantitati egale din cele doua si adauga apa pentru a crea un amestec special care va ucide viermii intestinali. Bea multa apa pentru a elimina infectia din organism.

Fibre: mananca fibre pentru a regla tranzitul intestinal si a trata constipatia. Include probiotice in dieta pentru a pastra sistemul digestiv sanatos.

Viermii intestinali in timpul alaptarii

Ca si in sarcina, daca ai viermi in timpul alaptarii, poate fi o problema serioasa. Unele remedii folosite in sarcina pot fi folosite in int timpul alaptarii. Oricum, este important sa consulti un medic pentru diferite optiuni de tratament, care pot grabi procesul de eliminare.

  • In afara de aceste remedii, este important sa ai nivel inalt de igiena pentru a preveni reinfectarea. Aceste metode includ:
  • Spala-ti mainle dupa folosirea toaletei, dupa ce gatesti sau dupa ce lucrezi in gradina.
  • Nu iti roade unghiile.
  • Nu folosi carpe si prosoape in comun cu altcineva pentru a preveni transmiterea infectiei.
  • Curata regiunea anala cu grija si incearca sa te abtii de la scarpinat.
  • Asternuturile de pat trebuie schimbate la cateva zile si spalate in apa fierbinte.
  • Tine curatenie perfecta in bucatarie si in baie.
  • Clateste bine periuta de dinti dupa folosire.

Cei mai multi medici recomanda numai masuri de igiena si remedii naturale pentru tratarea viermilor in primul trimestru de sarcina si in timpul alaptarii. In cazurile severe, medicatia poate fi posibila in timpul celui de-a treilea trimestru si numai sub control medical.

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!