Suntem in Postul Craciunului si unele gravidute vor sa tina post macar miercurea si vinerea. Dar nu stiu catre ce reteta sa se orienteze! De aceea, va propunem o reteta gustoasa si sanatoasa, cu dovleac.
Spaghete cu dovleac si muguri de pin
Mugurii de pin sunt o sursa fantastica de vitamina E, si dovleacul contine multa vitamina A. Cel mai simplu mod de a gati dovleacul este sa-l tai in jumatate, sa ii scoti semintele si sa il coci in cuptor sau in cuptorul cu microunde . Nu trebuie sa il decojesti!
De ce ai nevoie:
- 1 dovleac mic placintar, spalat, taiat pe jumatate pe lung si cu semintele scoase
- 40g frunze de rucola
- 75g pana a 100g spaghete din faina integrala pe persoana
- 75g de muguri de pin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- Piper negru
- Parmezan ras, pentru servire (cand nu tii post)
Cum se face
- Aseaza dovleacul intr-un cuptor cu microunde si coace la temperatura mare (800W) timp de aproximativ 10 minute, pana cand este moale. In cazul in care cuptorul cu microunde are o putere mai mica va trebui sa-l coci putin mai mult.
- Intre timp, gateste spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Se amesteca rucola, usturoiul si uleiul de masline intr-un castron.
- Se prajesc usor mugurii de pin pana cand se rumenesc. Cand dovleacul este copt, scoate miezul cu o lingura si amesteca-l cu rucola si usturoiul.
- Scurge pastele si amesteca-le cu restul de ingrediente deja mixate si presara peste muguri de pin prajit. Serveste cu parmezan ras.
Sursa foto: hepta.ro