Sari la conținut

Salata calda de cartofi cu hrean si migdale

Combinatia intre cartofi, hrean si migdale este exceptional de buna si perfecta pentru nevoile nutritionale ale femeilor insarcinate. In fapt este un fel de mancare. Cartofii si migdalele sunt o sursa excelenta de calciu si potasiu. Hreanul este un aliment care stimuleaza sistemul imunitar si care accelereaza tranzitul intestinal.
 
Pentru trei-patru portii ai nevoie de o radacina de hrean, doua cepe rosii, 100 de grame de masline negre, fara samburi, opt cartofi potriviti, pentru fiert, cateva fire de tarhon si menta proaspata, o legatura mica de patrunjel si 100 de grame de fulgi de migdale dulci, sare, piper si patru linguri cu ulei si doua de otet balsamic.

Preparare

1. Curata cartofii, taie-i in bucati mari si pune-i la fiert, in apa cu sare, la foc mic, in oala cu capac.

2. Toaca marunt ceapa, adauga un praf de sare si amesteca. Adauga maslinele si toate verdeturile tocate marunt.

3. Curata si rade prin razatoarea fina radacina de hrean. Amesteca bine hreanul cu uleiul si otetul basamic. Subtiaza amestecul cu o lingura, doua de apa, adauga sare si piper.

4. Scurge bine cartofii fierti de apa. Pune-i intr-un vas si cat sunt inca foarte fierbinti rastoarna sosul de hrean peste cartofi. Amesteca usor astfel ca sosul sa intre in cartofi, dar fara sa se sfarame. Lasa sa se racoreasca putin apoi adauga ceapa, verdeturile si maslinele. Amesteca. Serveste salata calda, dupa ce ai pus deasupra toti fulgii de migdale.

Informatii nutritionale:

O portie are 235 calori, 5,5 grame de proteine, 15,4 grame de carbohidrati,  4,1 grame de grasimi, 6,6 grame de fibre, in plus vitamina E (20% din doza zilnica recomandata), vitamina C (20% din DZR), vitamina A (15% din DZR).

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!