Fasolea boabe este un aliment de baza in dieta femeilor insarcinate, pentru ca este satioasa, sanatoasa, pentru ca este o excelenta sursa de fier si fibre si pentru ca este bogata in proteine de calitate.
Pentru patru portii ai nevoie de 500 de grame de fasole boabe fiarta (din conserva sau fiarta in casa, in trei ape), doua cepe rosii, o legatura de ceapa verde, trei catei de usturoi, doi-trei ardei grasi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, trei-patru fire proaspete de menta, 100 de grame de masline fara samburi.
Preparare:
1. Taie ardeiul gras in patru, pe lung. Unge fiecare bucata de ardei cu ulei si pune-i intr-o tava, in cuptor, la foc iute, pentru 10-15 minute. Cand sunt gata, si inca fierbinti, scoate-le pielita care iese foarte usor.
2. Toaca ceapa, si cea verde si cea rosie, marunt. Pune ceapa intr-un vas, adauga un parf de sare si o lingura de suc de lamaie (sau otet balsamic) si amesteca bine. Adauga fasolea boabe si maslinele si amesteca.
3. Piseaza foarte bine usturoiul, adauga in pasta de usturoi o lingura, doua de ulei si amesteca pana rezulta o crema. Dilueaza pasta cu trei-patru linguri de apa, si rastoarna sosul peste fasole. Amesteca dupa ce adaugi si sare, piper si frunzele de menta tocate.
4. La final adauga in salata bucatile de ardei copt, si lasa salata, acoperita, la rece, o ora-doua, inainte sa o servesti. Este foarte aromata si exceptional de buna.
O alta varianta de salata cu fasole boabe gasesti aici.
O portie are circa 250 de calorii, iti aduce 8 grame de proteine, 10,4 grame de carbohidrati, 3,1 grame de grasimi, 4,6 grame de fibre, in plus vitamina C (20% din doza zilnica recomandata), vitamina E (10% din DZR), vitamina A (25% din DZR)