Sari la conținut

Salata de kiwi si avogado cu pui

Delicata, tonica si speciala, asa poate fi descrisa aceasta salata deloc dificil de facut, nici in ceea ce priveste ingrediente, nici in ceea ce priveste prepararea. Ingredientele sunt pentru doua portii.

Inainte de reteta repetam crezul nostru in ceea ce priveste dieta femeilor cu burtica si bebe la purtator. Femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, fier, calciu, grasimi omega-3 si fibre, care joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa. Am ales retete care sa asigure, intr-o portie, cel putin 15% din valoarea zilnica recomandata din una sau mai multe din aceste substante nutritive.

Ca sa faci salata de kiwi si avocado cu pui ai nevoie de 3-4 fructe de kiwi bine coapte, un mar galben, un avogado, 100 de grame de cascaval, o lingura cu smantana, sare, piper, un piept de pui.



Preparare: fierbe pieptul de pui. Lasa-l sa se raceasca si taie-l in felii subtiri pe care le calesti in putin ulei incins. Pune bucatelele pe un servet absorbant, potriveste-le bine de sare si piper si da-le la rece. Curata fructele. Taie-le, pe toate, in felii subtiri. Amesteca smantana cu una, doua linguri de lapte ca sa devina fluida. Pune piper din belsug. Pe un platou intinde jumatate din feliile de fructe. Pune carnea uniform, iar deasupra restul feliilor de fructe. Stropeste totul cu sos, rade cascavalul deasupra si da platoul la rece circa 30 de minute inainte de a servi. Poti folosi si carne de vita sau de curcan, dar la fel de bine si carne de rac sau cozi de creveti, varianta care transforma salata intr-un adevarat regal.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!