Morcovii noi sunt la discretie in aceasta perioada, iar aceasta salata de morcovi noi este un fel de rasfat pe care nu trebuie sa-l ratezi. Salata de morcovi se prepara foarte repede, dar este ideal daca o poti lasa la rece, inainte sa o servesti macar o ora.
Pentru vreo tei-patru portii care merg perfect alaturi de carne sau peste, ai nevoie de opt morcovi, vreo doua linguri de fulgi de migdale, doua mere, o lingura de ulei, sare, sucul de la o lamaie, o lingurita de miere, piper, o lingurita de pudra de paprika, o lingurita de pudra de cimbru uscat si o legatura de patrunjel proaspat.
Morcovii, ideali in dieta
Combina sucul de lamaie cu paprika, mierea, cimbru si sarea si piperul. Adauga o lingura, doua de apa rece si amesteca bine. Taie morcovii in fasiute, iar merele in felii. Amesteca merele cu morcovi, adauga migdalele si o lingura de ulei. Amesteca. Adauga sosul si patrunjelul tocat marunt. Lasa totul la rece, vreo 30 de minute inainte sa servesti salata. Este foarte buna rece.
Salata este o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre.