Daca esti in cautarea unei mancari sanatoase, satioase si care sa se faca relativ usor incearca alimentul anului: salata din boabe de quinoa. Ce adaugi pe langa ele, este la dispozitia artistului culinar din tine.
Ingrediente
180 boabe de quinoa
2 linguri seminte de pin
1 tija de telina tocata marunt
50 gr de ceapa tocata marunt
jumatate de ardei gras galben tocat marunt
fructe de merisor uscate, taiate bucatele
50 gr stafide
Mod de preparare
Clatiti boabele de quinoa intr-o sita sub jet de apa, altfel ar avea un gust amar.
Le puneti intr-o cratita si varsati asupra lor 500 ml de apa fiarta. Le puneti un pic de sare si le lasati la fiet cu capac pe foc mic aproximativ 15 minute. Trebuie sa fie fierte, insa boabele sa nu se sfarme. Le strecurati cu sita deasupra unei oale, pentru ca mai aveti nevoie de sos.
Prajiti semintele de pin intr-o tigaie 1, 2 minute si apoi le amestecati cu telina, ceapa, ardeiul gras, merisoarele, stafidele si boabele de quinoa
Preparare sos: Amestecati o jumatate de lingurita de coriandru macinat cu o jumatate de lingurita de cumin macinat, o lingura de suc de lamaie si o lingura de patrunjel proaspat tocat. Adaugati maxim 4 linguri din lichidul lasat de boabele de quinoa, pentru a fi mai iute. Amestecati sosul astfel obtinut cu salata.