Cand eram insarcinata imi era foame tot timpul. Nu glumesc, as fi mancat non stop, altfel simteam ca lesin. Pur si simplu corpul reactiona altfel decat il cunosteam. Si asta s-a vazut in numarul de kilograme acumulate.
Asa ca am inceput sa caut alternative pentru a manca sanatos si a ma satura in acelasi timp. Pentru ca o felie de branza cu rosii nu mai era suficienta. Una dintre solutii au fost salatele, pline de ingrediente sanatoase. Doar ca nu m-am mai bazat numai pe legume, am pus si cereale. Am sa va impartasesc reteta uneia dintre salatele mele favorite: salata din varza de Bruxelles cu orez brun.
Varza de Bruxelles este unul dintre cele mai recomandate alimente in sarcina, datorita continutului sau ridicat de acid folic. In plus, are vitamina C si antioxidanti. Si se spune despre ea ca iti face pielea frumoasa. Nu stiu daca este adevarat, dar probleme cu pielea nu am avut. Orezul iti da toata energia de care ai nevoie. Si este mai bine sa alegi orez brun, pentru ca are un continut mult mai mare de fibre (perfect pentru a lupta impotriva constipatiei), dar si mai putine calorii. Stiati ca este unul dintre alimentele recomandate daca vrei sa slabesti?
Ingrediente de care ai nevoie
1 cana de orez brun
frunze de varza de Bruxelles
1 lamaie
o lingura de ulei de masline
usturoi taiat marunt
sare si piper
patrunjel tocat
2 linguri de branza parmezan
Cum se prepara
Se fierbe orezul in jur de un sfert de ora. Il puteti fierbe in apa sau in supa de pui. Orezul brun este mai dur decat cel alb si este posibil sa doriti sa il fierbeti mai mult. Mie insa imi place asa, mai dur.
Luati capatanile de varza de Bruxelles si separati frunzele intr-un castron mare. Adaugati, dupa gust, lamaie stoarsa, sare, piper, usturoi si amestecati.
Adaugati orezul fiert, patrunjelul, uleiul de masline si parmezanul. Amestecati.
Este gata pentru servit. Pofta buna!