Sari la conținut

Salata greceasca

Salata greceasca preparata dupa aceasta reteta este o adevarata si autentica salata greceasca, perfecta pentru pranz si pentru cina. Este foarte simplu de facut si delicioasa!

Repetam: femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, fier, calciu, grasimi omega-3 si fibre, care joaca un rol important intr-o sarcina sanatoasa. Am ales retete care sa asigure, intr-o portie, cel puțin 15% din valoarea zilnica recomandata din una sau mai multe din aceste substante nutritive. Salata greceasca indeplineste toate aceste conditii.

Din ingrediente rezulta doua portii suficiente pentru o masa. Ai nevoie de o legatura mare de patrunjel si o alta legatura de marar, doua linguri cu ulei de masline, o lingura de suc de lamaie, o lingurita de oregano uscat, doua capatani mici de salata verde, patru rosii mari, o ceapa rosie mare, doua felii groase de branza feta, un castravete si patru oua.



Fierbe ouale tari, curate-le de coaja si taie-le in patru. Taie rosiile cubulete, castravetele in felii si salata fideluta. Toaca marunt toate verdeturile. Toaca pestisori ceapa. Amesteca toate ingredientele intr-un vas. Adauga verdeturile si sucul de lamaie amestecat in prealabil cu uleiul de masline. Pune sare si piper. Pune peste toate acestea branza taiate un cubulete mici. Pune verdeturile uscate si lasa la rece o jumatate de ora. Serveste cu felii de paine prajita sau cu lipii.

In sos poti pune o lingura de smantana degresata sau iaurt gras. In salata poti adauga masline nesarate

O portie are circa 300 de calorii, 14.8 grame de grasime, 15.7 grame de proteine, 11.4 grame de fibre, 4.8 mg de fier si 173 mg de calciu.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!