Sari la conținut

Saptamana 22 de sarcina

Caracteristic femeilor insarcinate, in aceasta perioada a sarcini, este faptul ca devin foarte neindemanatice si incep sa experimenteze traditionalul mers leganat al gravidelor. Este inevitabil, fiind un canon prin care trec toate femeile. Ce se intampla? Transformarile generale pe care le suporta organismul feminin sunt majore. In plus, acestea au loc intr-un interval de timp foarte scurt, pentru ca volumul abdomenului a crescut considerabil doar in ultimele cinci-sase saptamani. Aceasta face ca presiunea la nivelul coloanei vertebrale sa fie foarte mare, iar centrul de echilibru sa se modifice. Toate acestea, combinate cu acumularea de kilograme, te predispun la pierderea echilibrului si, implicit la cazaturi. Este obligatoriu sa te deplasezi mai domol si cu mai multa grija. De asemenea renunta la tocuri si poarta haine largi, care te vor ajuta sa te misti natural.  

 

Cum atata bebe in saptamana 22 de sarcina

 

 Caracteristica in aceastaperioada este cresterea in greutate. Acum bebe merge spre 450 de grame si are deja 27 de centimetri lungime. Copilul seamana perfect cu un nou-nascut, singura diferenta fata de momentul in care copilul va veni pe lume fiind aceea ca este mult mai slab, ca urmare a faptului ca stratul de grasime, de sub piele, nu este inca total dezvoltat. In cursul acestei saptamani ficatul copilului incepe sa produca diverse enzime. Copilul are ochi, pleoape si sprancene perfect conturate. Creierul continua procesul fantastic al cone

xiunilor dintre miliardele de neuroni, iar sistemul senzorial este in plina faza de perfectionare.Toate organele sunt capabile sa functioneze si sa-si continue procesul de dezvoltare si cu o singura si fundamentala exceptie - plamanii. Oricum, cele mai multe organe ale nou-nascutului vor continua procesul de dezvoltare si in afara uterului, dupa nasterea la termen.  

Joaca cu mainile si picioarele 

Evolutia de pana acuma creierului face ca micutul sa aiba primele senzatii tactile. Sesizeaza imediat noua descoperire si va incepe, reflex, sa-si exploreze corpul. Miscarile sunt dezordonate si intamplatoare, dar se perfectioneaza foarte repede. Va invata in cateva zile sa-si atinga fata. Pentru a atinge ceea tot ce este in jurul lui, placenta si peretii uterului, va incepe sa-si miste picioarele. Aceasta te face pe tine, viitoarea mamica, sa iti percepi copilul cu o si mai mare intensitate. 

 

Cum te simti in saptamana 22

Esti in a VI-a luna de sarcina, iar din aceasta faza incep sa se faca simtite alte cateva schimbari de ordin fizic. Durerile de spate pot deveni suparatoare. Pot aparea sangerari vaginale, dar de cele mai multe ori acestea nu reprezinta decat fenomene inscrise in limita normalului.

Cresterea arderilor si accelerarea proceselor metabolice determina cresterea apetitului si, implicit, o nevoie mai mare de vitamine si minerale. Ca urmare a acestor necesitati, dar si a presiunii generale existene in organism prin cresterea volumului de sange, este posibil sa apara spasme musculare dureroase.

Discuta despre toate acestea cu medicul tau, singurul in masura sa faca diferenta intre o problema medicala si o situatie fiziologica normala, caracteristica sarcinii, scrie baby zone 

Formula magica: sarcina este o experienta unica in viata, care merita traita cu bucurie, incredere si optimism. Repeta cat de des se poate aceasta axioma, si ai sa treci prin toate incercarile sarcinii cu zambetul pe buze.

 

 

Citeste si despre Saptamana 21 de sarcina

Citeste si despre Saptamana 23 de sarcina

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!