Sari la conținut

Saptamana 34 de sarcina

Mai sunt cinci-sase saptamani pana la MAREA INTALNIRE. Tensiunea creste si la propriu si la figurat, ceea ce este perfect normal. Cum gestionezi toate acestea? Bazandu-te foarte mult pe sustinerea si suportul partenerului tau de viata si tatal viitorului copil.Trebuie sa tii cont de faptul ca si barbatii trec printr-o intreaga serie demodificari, mai ales psihice, in aceasta perioada, iar comunicarea si colaborarea dintre voi, viitori, parinti, este cea mai buna si utila cale.

 

Cum arata bebe in saptamana 34 de sarcina

Greutatea copilului variaza de la sarcina la sarcina. In medie acesta ajunge la 2.100-2.200 de grame. Diferentele, in plus sau in minus, sunt normale si depind de mai multi factori incepand de la componente genetice, pana la inaltimea si greutatea mamei, de la ritmul de crestere in greutate al mamei in timpul sarcinii si pana la eventuale suferinte materne, anterioare. Nu in ultimul rand greutatea copilului este strans legata de capacitatea fatului de a acumula si depozita grasime, care poate varia de la o sarcina la alta.

Pana la acest moment toate organele copilului, in afara de plamani au ajuns la dezvoltarea maxima. Desi plamanii nu sunt complet dezvoltati, copilul va putea respira, in afara uterului, cu minimum de ajutor medical.

In pregatirea pentru viata extrauterina, bebe exerseaza respiratia folosind in loc de aer, lichidul amniotic. Din aceasta cauza apar si reprizele de sughit. Un delicios moment de amuzament pentru parinti si o demontratie a faptului ca bebe se pregateste sa vina pe lume.

 

Cum te simti in saptamana 34 de sarcina

Oboseala este o problema pe care o au toate viitoarele mame in aceasta perioada. Oboseala are un cumul de factori: de la presiunea uterului pe diafragma si implicit o capacitate respiratorie mai redusa, pana la kilogramele in plus. La aceasta se adauga starea generala de anxietate si preocuparea pentru momentul apropiat al nasterii. Fenomenul umflarii picioarelor, al mainilor si degetelor este intalnit la cel putin jumatate dintre femeile insarcinate. Solutia este sa limitezi la minimum consumul de sare si sa bei multe lichide.

Din acest moment al sarcinii isi fac aparitia durerile pelviene, ca urmare a procesului de deplasare a oaselor bazinului care deschid canalul de nastere. Buricul mamei poate deveni foarte sensibil si proeminent. Poata sa apara si o hernie ombilicala, care de regula se retrage dupa nastere. Cauza este, evident presiunea exercitata de uter, dar si pozitia copilului. Poti diminua mult senzatia de sensibilitate neplacuta la nivelul ombilicului, pansandu-l cu tifon si leucoplast.

Un truc: Uneori copilul se aseaza in pozitii care fac ca burta intreaga sa se deplaseze intr-o parte, sau sa provoace suferinte mamei, presand fie pe stomac, fie pe ficat sau vezica urinara. Daca apar astfel de situatii, nu doar mama se simte neplacut, dar sufera si copilul. In astfel de cazuri intinde-te in pat, pe partea stanga, si sustine-ti burta cu perne moi. Cu ajutorul cuiva inceaca sa te rostogolesti, in partea inversa a directiei in care a plecat copilul. Nu este simplu, dar cu ajutor se poate. De cele mai multe ori dupa doua, trei rostogoliri, micutul revine intr-o pozitie convenabila si pentru el si pentru mama.

 

Pregatirea pentru nastere

Este cel mai bun moment sa admiri, sa speli si sa pregatesti hainutele bebelusului tau. In acest moment ai aflat sexul copilului tau si te poti amuza cu hanitele mici, dulci si pufoase pentru nou-nascuti. O astfel de preocupare este tonica pentru psihic, iti va da incredere in putera ta de a gestiona pozitiv perioada care mai este pana ce copilul vine pe lume. Exista supersititia de a nu cumpara haine copilului pana ce acesta nu se naste. Dovedeste maturitate si intelege ca este vorba doar despre o superstitie. Putine lucruri sunt mai placute in aceasta perioada, decat pregatirea trusoului pentru bebelusul tau.

 

Citeste si despre Saptamana 33 de sarcina

Citeste si despre Saptamana 35 de sarcina

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!