Sunt rare cazurile în care o femeie poate rămâne însărcinată în timp ce este deja însărcinată, însă acest lucru este posibil. Există cel puțin 3 cazuri confirmate de acest fel. Aceste femei, care erau deja însărcinate, au fost șocate să afle săptămâni sau luni mai târziu că au mai conceput încă un bebeluș.
Astfel de cazuri sunt extrem de rare, dar se pot întâmpla, în ciuda tuturor șanselor biologice. Se crede că nu poți rămâne însărcinată în timp ce ești deja însărcinată, dar unele cazuri fac excepție de la regulă.
O sarcină dublă, denumită și superfetație, este foarte rar întâlnită. Nu există statistici despre cât de des se întâmplă, dar acest lucru este posibil, conform științei.
Este un fapt binecunoscut că femeile încetează să mai ovuleze, în timpul sarcinii. Este o condiție specială a uterului care se adaptează pentru a transporta un ovul deja fertilizat și este puțin probabil să lase un alt embrion să se alăture celui existent. De asemenea, în timpul sarcinii, corpul unei femei produce un dop de mucus care previne infecțiile și servește ca o barieră pentru alte lucruri, cum ar fi concepția repetată.
Pentru a avea o sarcină dublă, ar trebui fie să ovulezi în timpul sarcinii, fie să ai un uter divizat sau parțial format. Ambele scenarii sunt atât de rare încât medicii nu au reușit să investigheze de ce se întâmplă acest lucru.
Cum funcționează travaliul și nașterea unei sarcini duble
Copiii dintr-o sarcină dublă ar putea avea o vârstă apropiată. În cele mai multe cazuri, bebelușii născuți între 37 și 38 de săptămâni sunt sănătoși, așa că mama care are o sarcină dublă ar putea, teoretic, să programeze nașterea undeva între datele de naștere estimate pentru ambii bebeluși.