In princiu nu conteaza daca cea mai mare parte a perioadei de sarcina este vara sau iarna, dar exista si cateva particularitati ale unei sarcini, mult mai evidente in perioada rece a anului.
Saptezeci si cinci la suta din femeile gravide nu fac exercitii fizice, iar procentul acestora creste spre 80% in cuirsul iernii. Miscarea in timpul sarcinii este esentiala si este cea mai buna cale prin care organismul tau o sa-si revina rapid dupa nastere. Exrecitiile moderate in cursul sarcinii, in aer liber sau in sala, iarna sunt esentiale.
Medicii insista si spun ca in perioada rece a anului, miscarea in aer liber, astfel incat s apoti profita de orice raza de soare si de lumina naturala este fundamental necesara.
In mod ideal, ar trebui sa faci minim 30 de minute pe miscare pe zi. Fie ca este vorba despre exercitii in sala sau acasa, fie ca este vorba despre o plimbare afara.
Daca este iarna, daca nu te simti in siguranta sa mergi prin zapada apeleaza la partenerul tau si cere-i sa te insoteasca. O solutie buna sunt si betele de la schiuri care te pot ajuta sa-ti pastrezi echilibrul.
Medicii recomandă tuturor femeilor insarcinate, dar si celor care alapteaza sa primeasca un supliment de 10 mcg de vitamina D pe zi. Este echivalentul unei expuneri la soare de 15 minute. Lipsa de vitamina D, in cursul vietii intrauterine este principala cauza a problemelor legate de absorbtia calciului, dupa ce micutul vine pe lume.
Niciodata nu apela la suplimente nutritive, de minerale sau de vitamine, fara acordul medicului.
Depresia sezoniera este o alta problema care poate afecta femeile aflate in cel de al doilea si al treilea semestru de sarcina. Principala cauza o reprezinta lipsa de lumina naturala timpul iernii. Studiile arata ca femeile sunt de patru ori mai multe sanse sa sufere decat barbatii. Simptomele includ letargie, oboseala, iritabilitate, tulburari de memorie.
Exista si solutii. In primul rand dormi suficiet. consuma limente bogate in vitamina D si, din nou, stai in aer liber, scrie babyexpert.com.
Ingrijeste-ti pielea. Incalzirea centrala iti pot usca in mod substantial pielea. Este foarte important sa te hidratezi bine zi de zi. Vitamina E iti mentine pielea supla. Alege pe de o parte alimente bogate in vitamina E, pe de alta creme care sa contina aceasta vitamina si care sa mentina pielea hidratata si moale. Ingrijirea pielii si o buna hidratare sunt calea care te ajuta sa previi aparitia vergeturilor.
Articole relationate
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Amenoreea: Când lipsa menstruației poate fi un semn al sarcinii sau al altor probleme
Lipsa menstruației, cunoscută și sub denumirea de amenoree, este un simptom care poate avea multiple cauze. Deși primul gând al multor femei atunci când menstruația...
Gripa A la copii: prevenire, simptome și tratament
Gripa A, o infecție respiratorie cauzată de virusul gripal A, reprezintă o preocupare semnificativă pentru părinți, mai ales în sezonul rece. Această boală poate...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu