Sari la conținut

Sarea in timpul sarcinii

Sarea poate fi consumata moderat in timpul sarcinii, fara vreo problema pentru fat. Ultimele studii au aratat ca ea este chiar benefica, in cantitati mici.

Ce trebuie sa faceti, ca de obicei, este sa fiti foarte atenta la ceea ce mancati. Mai ales daca inainte de sarcina aveati obisnuinta de a manca sarat. Astfel, ar trebui scoase din meniu alimentele foarte sarate: mezeluri, branza sarata, muraturile, fast food-ul, chipsurile si pufuletii. Atunci cand gatiti mai bine lasati mancarea mai putin sarata si adaugati cand mancati.

De ce atatea precautii?

Pentru ca sarea favorizeaza retentia de apa in organism si oricum in lunile calduroase avem tendinta de a avea membrele umflate.

Mai grav este insa faptul ca un consum ridicat de sodiu este asociat cu hipertensiunea, iar aceasta este foarte periculoasa in sarcina, putand duce la nastere prematura.

Este recomandat sa folositi sare iodata, intrucat aceasta asigura si necesarul de iod pentru organism.

Oricum, nu exista o interdictie stricta a sarii, asa ca cel mai indicat sfat in privinta ei este sa faceti asa cum va dicteaza organismul. Daca nu va simtiti bine incercati pentru cateva zile sa reduceti consumul de sare si vedeti ce efect are. Sunt foarte multe mame care au remarcat ca reducerea sarii le-a imbunatatit starea.

Incercati acest lucru mai ales daca aveti una din atat de renumitele pofte ale gravidelor pentru sare. Daca va surprindeti terminand un borcan de muraturi sau lingand covrigii sarati, atunci probabil consumati mult prea multa sare.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!