Esti in ultima perioada a sarcinii, iar travaliul si nasterea iti dau emotii? Iata ce semnele travaliul.
Teama cea mai mare a femeilor care se afla la prima sarcina este travaliul, intr-o masura mai mare decat nasterea in sine. Iar aceasta teama este generata de durerile asociate travaliului, despre care se afima, mereu, ca sunt cele mai puternice pe care ti le poti imagina. O spunem din capul locului: sunt cele mai puternice dureri, dar sunt cu mult mai mici decat ceea ce iti imaginezi despre intensitatea acestora. Daca ai incredere in medicul tau, daca ai invatat cum trebuie sa respiri si daca esti sustinuta de partenerul tau, durerile din timpul travaliului sunt suportabile.
Care sunt semnele ca ai intrat in travaliu
Ruperea membranelor si eliminarea lichidului amniotic nu este neaparat semnalul ca a inceput travaliul. Se intampla foarte des in filme dar, in realitate, este posibil sa ajungi pe masa de nasteri, iar membranele sa ramana intacte, acestea fiind rupte de medic.
Ruperea membranelor este insa un semn ca trebuie se margi la spital pentru ca aceasta inseamna ca fatul nu mai este protejat, iar nasterea trebuie sa aiba loc. Fatul poate rezista, fara probleme, in uter, fara lichid amniotic, pentru cateva ore.
Cel mai frecvent semn al travaliului este o durere cu totul diferita in spate, puternica, intensa, care este asociata cu o contractie adevarata.
Un alt semn al declansarii travaliului este eliminarea unui dop ceros, care sigileaza colul uterin. Il vei recunoaste si vei intelege foarte repede ca marele moment a sosit.
Daca oricare din aceste semne apar este evident faptul ca nu se pune problema de "alarma falsa" si ca ai intrat in travaliu.
Travaliu traditional
Semne ale travaliului
Semne ca trebuie sa mergi la maternitate
Ceea ce trebuie sa stii este ca organismul feminin este perfect pregatit sa faca fata unei nasteri. Pentru acest moment s-a adaptat din momenul conceperii si s-a pregatit foarte bine. In cursul travaliului viitoarea mama este bine sa stea intr-un loc intunecat, linistit si sa se simta in siguranta. Trebuie sa-ti pastrezi camul, sa te concentrezi asupra trasnformarilor care se produc in cursul travaliului si sa comunici cu copilul tau. Este in avantajul lui si al tau. Poti face asta!
In medie travaliul dureaza intre doua si trei ore, dar poate fi mai scurt sau mult mai lung, pentru ca fiecare organism este unic si reactioneaza diferit, scrie parenting.com.
Nastere usoara sa ai!