Sari la conținut

Semnele care indica complicatii ale sarcinii

Sarcina este un efort major pentru organismul femeii. Durerile de spate, ametelile, greturile, chiar si apetitul exagerat, precum si oboseala sunt simtome ale sarcinii si efectele ale efortului depus de organism. Exista si simptome mai alarmante si actute ale sarcinii unde este nevoie de interventia medicului ginecolog sau de sfaturile acestuia. Iata cateva din semnele care indica complicatii ale sarcinii, unde ajutorul medical este necesar.

Multe femei insarcinate cred ca unele neplaceri sunt normale si tocmai de aceea evita sa mearga la medic. Pentru a nu avea neplaceri, este important sa stii care sunt semnele clare ale unei sarcini cu probleme.

Orice mica sangerare in primul trimestru de sarcina este anormala. La fel si durerile in zona abdominala sau crampele, chiar daca pentru scurt timp

Ametelile si greturile matinale sunt normale, dar nu pentru o perioada indelungata. Mai mult, daca nu sunt doar senzatii si resimti acut aceste neplaceri, atunci stii sigur ca sunt semne ca exista complicatii.

Daca nu poti manca dimineata din cauza greturilor, exista riscul deshidratarii. Daca senzatia devine permanenta este o problema si ai nevoie de ajutor.

Daca dupa primul trimestru de sarcina nu simti bebelusul activ, este foarte posibil sa fie o problema. E posibil ca placenta sa nu faca fata ritmului  de crestere a copilului, iar primul semn este activitatea redusa a copilului in uter.  

Contractiile timpurii sunt si ele semne ingrijoratoare pentru o sarcina normala. In al treilea trimestru, contractiile se pot repeta cu regularitate, dar daca ele apar mai devreme sau sunt foarte intense, aceste pot fi semnele unei nasteri premature.

Daca in al treilea trimestru de sarcina ai migrene puternice, dureri in zona abdominala, dereglari de vedere sau de inghitire si mestecare a mancarii, mergi la medic de urgenta.

Pe timpul sarcinii te vei proteja impotriva virozelor sau racelilor. Astfel, orice simptom al racelii pe care il resimti poate fi ingrijorator, deci consulta medicul pentru a-ti recomanda un tratament adecvat starii tale. O raceala in cursul sarcinii, mai ales in prima parte a acesteia poate sa fie extrem de periculoasa.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!