Sari la conținut

Discuții despre sarcină: 7 lucruri pe care femeile însărcinate doresc să le cunoască

Se vorbeşte atât de mult despre sarcină încât, fără îndoială, ai auzit deja cam tot ceea ce trebuie să ştii. Şi cel mai adesea discuţiile încep să te plictisească, întrucât ţi-au trecut pe la urechi de câteva zeci de ori. Cum ar fi celebrul „dormi atunci când doarme copilul”.

Sunt însă unele lucruri, foarte importante, cărora nu li se acordă suficientă atenţie. Şi asupra lor vrem să ne aplecăm în acest articol. 

Cum se simte să fii însărcinată

O sarcină este un motiv de fericire. Cu toate acestea, sarcina poate să fie neplăcută. Să te stoarcă de puteri. Să îţi pună probleme cu cele mai mărunte lucruri. Şi ăsta să te facă să simţi că este un mare sacrificiu din partea ta pentru că eşti însărcinată. Nu este nimic în neregulă cu asta. În neregulă este să îi obligăm pe toţi să vadă numai părţile pozitive, că altfel...

►Citește și 8 greșeli pe care le facem la prima sarcină

Este bine să ceri ajutor după naştere

Se crede că nu eşti o mamă bună dacă nu te descurci singură cu bebeluşul. Cum să ai nevoie de cineva să te ajute cu mâncarea? Cum să ai nevoie de cineva ca să poţi ieşi singură din casă sau ca să dormi puţin sau ca să îţi faci un duş? Cum să ai nevoie de cineva ca să alăptezi?

Ei bine da, ai nevoie. Probabil că este adevărat că le-ai putea face şi singură. Însă mai puţin bine. Şi sacrificându-te constant. De ce te-ai supune la aşa ceva? Cauta soluţii. Nu este obligatoriu să te simţi rău ca să fii o mamă bună.

Se poate întâmpla că alăptatul să fie dificil

Alăptatul poate să fie dificil, chit că este modul natural de hrănire. Şi asta nu ţine neapărat de experienţă. Eu am alăptat primul copil fără probleme şi la al doilea a fost foarte greu. Este bine să ai cu cine să te sfătuieşti ca să ştii cum poţi îmbunătăţi lucrurile. Uneori nu este vorba decât despre faptul că mai trebuie să rezişti încă puţin. Alteori este bine să schimbi strategia cu totul.

►Citește și Alăptarea după cezariană: 6 întrebări cu răspunsuri avizate!

Hormonii te pot da peste cap

Nu doar schimbările hormonale din sarcină au impact major asupra ta. Şi schimbările hormnonale de după naştere pot să îţi schimbe starea de spirit în rău. Dacă adăugăm la asta şi faptul că nu dormi, că eşti speriată şi stresată, că nu ai timp să te ocupi de tine, atunci poate să iasă un tablou foarte întunecat şi să apară depresia postpartum. Este important să îi ştii simptomele şi să ştii ce trebuie să faci ca să îţi revii, mai precis cui să ceri ajutor.

►Citește și Cezariana: 5 lucruri pe care nimeni nu ți le spune

Ce se întâmplă de fapt la naştere

Oricâte lucruri reci şi seci ai citi despre naştere, nimic nu se compară cu o relatare de la o cunoştinţă, o prietenă. Pentru că tu ai nevoie de ceva mai mult, ai nevoie să afli de senzaţii, de posibile gânduri, de trăiri ca să te pregăteşti pentru marele moment. Este ca şi cum ai face o repetiţie. Nu poţi să mergi la examen ca un elev corigent. 

Sursa: Parents

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!