De mult mi-am tot propus sa fac aceasta sheperd’s pie pe care o lauda mai toate site-urile de retete sanatoase. Datorita numelui sau modului cum arata, a ramas ca un fix multa vreme pentru mine pana cand am si facut-o. Si este buna! Extraordinar de buna, te asigur.
Iar varianta pe care ti-o propunem poate fi mancata si in sarcina avand ingrediente sanatoase si nutritive pentru o gravida. Sa ii dam drumul!
De ce ai nevoie:
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 1 morcov tocat marunt
- 500g de carne de miel toccata.
- 2 dovlecei, curatati, tocati marunt
- 2 linguri de faina
- 500ml (2 cani) de supa de vita (sau din cub de vita)
- 125g (1/2 cana) de paste de tomate
- 1 1/2 linguri de sos Worcestershire
- 2 frunze de dafin uscate
- 850 g de cartofi decojiti facuti piure mare (zdrobiti, nu pasati)
- 125ml (1/2 cana) de lapte
- 30g de unt
- 115g (1 1/3 cani) de branza cedar rasa
Etapa 1
Se incinge uleiul intr-o cratita mare la foc mediu-mare. Caleste ceapa si morcovul timp de 1 minut sau pana cand se inmoaie. Creste temperature la mare. Adauga carnea tocata si caleste-o, amestecand cu o lingura de lemn pentru a sparge orice bulgari, timp de 5 minute sau pana cand isi schimba culoarea. Adauga dovleceii si faina. Amesteca timp de 1 minut. Treptat se adauga supa de vita, amestecand constant, pana cand sunt toate bine amestecate. Adauga sosul de rosii, sosul Worcestershire si foile de dafin. Redu focul la mediu. Fierbe timp de 15 minute sau pana se ingroasa.
Etapa 2
Intre timp, fierbe cartofii intr-o cratita cu apa clocotita timp de 12 minute sau pana cand se inmoaie. Lasa-i la scurs si revino la tigaie. Amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga laptele si untul. Se condimenteaza cu sare si piper alb. Zdrobeste cartofii.
Etapa 3
Se incalzeste cuptorul (la gratar, caldura de deasupra) la temperatura mare. Imparte amestecul de miel in patru forme termorezistente. Pune deasupra piure-ul si presara cedar. Tine formele sub gratar timp de 3 minute sau cedarul se topeste.
Pofta buna!